To je to što me zanima!

Afera Revelin: Podigli su novu optužnica protiv Vlahušića

USKOK je podigao optužnicu prije gotovo dvije godine. Od tada je čak šest puta odgođeno ročište na kojem optužnica postaje pravomoćna. Ročišta su se odgađala iz različitih razloga
Vidi originalni članak

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić suočen je s novim problemima. Nakon uvjetne zatvorske osude u aferi Šipan, 20. lipnja je na splitskom Županijskom sudu potvrđena i optužnica protiv Vlahušića u aferi Revelin.

U međuvremenu je Vlahušić postao i bivši visokopozicionirani HNS-ovac, napustio je stranku, podsjetimo, nakon nacionalne koalicije s HDZ-om.

USKOK je podigao optužnicu prije gotovo dvije godine. Od tada je čak šest puta odgođeno ročište na kojem optužnica postaje pravomoćna. Ročišta su se odgađala iz različitih razloga. Prvo je Vlahušićev odvjetnik Rajko Mlinarić imenovan sucem Upravnog suda pa je "zamrznuo" advokaturu, potom su branitelji tražili izdvajanje dokaza kao nezakonitih (odbijeni su na Vrhovnom sudu), pa onda branitelja nije bilo, potom su imali važno suđenje u Zagrebu, a na koncu se jednom od njih i ukliještio živac.

Priča se da bi spis mogao dobiti splitski sudac Slavko Lozina koji je trenutno na godišnjem odmoru. 

Andro Vlahušić tvrdi da nikakve afere nema jer da bez njegovih postupaka Grad ne bi uprihodio ništa. Također mu u utorak, kad je i potvrđena optužnica, nije bilo jasno zanimanje medija jer "više nije gradonačelnik, javna osoba". USKOK ga tereti da je pogodovao poduzetniku Lukši Frankoviću (drugooptuženom) pri zakupu tvrđave Revelin, koja je postala poznati noćni klub. Tako su oštetili, smatraju na USKOK-u, proračun Grada Dubrovnika za tri milijuna kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cupi cupi 26.06.2017.

    Ma pun kurac ovih poštenih političara je u državi da je pravna država i da sustav nije pod nadzorom hdz i sdp koalicije malo bi mjesta u zatvorima bilo za njih ali treba im i imovinu oduzeti pa neka kopaju po kantama za smeće jer drugo za svoje poštenje nisu niti zaslužili

  • vukovarac1981 26.06.2017.

    To je onaj pošteni Hns-ovac!na robiju sa svima koji su uzeli samo jednu lipu

  • zgb2zoran 26.06.2017.

    Ne razumijem kakva je frka oko revelina? Pa kaj se to trebalo sve ostati prazno i zapusteno? Covjek je kao gradonacelnik dao u najam i grad je uprihodio lovu, a sad neka mu uskok dokaze mito ili ne srazmjer imovine i gotovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare