To je to što me zanima!

'Afera s montažom ministra skrenula pažnju s rada Vlade'

Žao mi je da se događa ovakva afera koja se skrenula pozornost sa svih dobrih projekata Vlade, rekao je ministar uprave Lovro Kuščević novinarima u Saboru
Vidi originalni članak

I dok oporba kaže da je afera Tolušić spin, da je priča puna rupa te da se njome pokušavaju sakriti aktualne afere, ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević kaže kako su napadi oporbe da je riječ u spinu u najmanju ruku smiješni. 

- Žao mi je da se događa ovakva afera koja se skrenula pozornost sa svih dobrih projekata Vlade - rekao je Kuščević novinarima u Saboru. 

'NEMAM VEZE S FOTOMONTAŽOM' Tolušićev najžešći sukob: On je ministra čak i optužio za mito

Na opasku da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je to tema o kojoj se ne bi trebalo, dok Vlada poručuje da je to pokušaj destabilizacije vlasti, kazao je: 

- Predsjednica ima svoje stavove, a ovo je zaista najniži pokušaj difamacije potpredsjednika vlade, njega kao političara i kao osobe te njegove obitelji, a kada je riječ o difamaciji potpredsjednika, naravno da to utječe na Vladu - poručio je.

Za montaže saznao iz medija

Ne zna je li potpredsjednik Vlade sve ranije prijavio policiji, kad je saznao za montaže napominjući da je o tome čuo iz medija. 

MINISTAR BOŽINOVIĆ: 'Istraga će pokazati tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže...'

Poručio je kako bi on, kada bi saznao da postoje fotomontaže kojima ga se želi kompromitirati, to odmah prijavio policiji. 

- Poveo bih računa da se zaštiti moj integritet kao i integritet funkcije koju obnašam - rekao je. Upitan zašto su montirane slike završile u medijima Kuščević je odgovorio da to treba pitati urednika Nacionala. 

- Ja ne bih volio da to izađe da sam ja na njima - rekao je Kuščević. 

'Svi zajedno trebamo raditi na podizanju kulture i vjerodostojnosti'

Naveo je i kako su sve relevantne službe su utvrdile da se radi o fotomontaži te da mu je žao da se sve to događa jer to nije dobra poruka. 

- Mislim da i mediji moraju početi paziti što objavljuju, koje fotografije objavljuju i u koje tekstove objavljuju. Hajdemo svi zajedno u ovom društvu, i mi kao političari i vi kao mediji, zajedno raditi na podizanju kulture i vjerodostojnosti naših nastupa i vašeg prenošenja informacija - kazao je Kuščević. 

Na opasku da je premijer javno zahvalio uredniku Nacionala što je to objavio, uzvratio je:

- Ne bih htio da se ovakve situacije događaju nikome, a kamo li članovima vlade. Hajdemo svi zajedno raditi na tome da izvještavamo objektivno, da iznosimo činjenice i da svi zajedno doprinosimo još većem povjerenju u hrvatske institucije  - izjavio je. 

Na pitanje kako komentira da je DORH o tome doznao iz medija, odgovara:

- Ne znam odakle je DORH doznao. Ne znam kad je krenula istraga, ne poznam metode rada SOA-e. Činjenica jest da se plagijat otkrio na vrijeme i da se reagiralo kako se reagiralo. Ne mogu ulaziti u ocjenu njihova rada. Podnijet će izvješće Saboru i on će ocijeniti rad SOA-e - zaključio je ministar i politički tajnik HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 25.01.2019.

    Skrenula pažnju s konačnim gubitkom INA-e

  • Stevo_Horvat 24.01.2019.

    Najbolji su kada ne rade i zabavljaju se prostitutkama i kokainom. Najmanja šteta.

  • John Doe Jr. 24.01.2019.

    ...skrenula pažnju s rada vlade, crni sineeeee, kukala ti majka. oprosti o kojem je neradu ups sorry "radu" riječ

Komentiraj...
Vidi sve komentare