To je to što me zanima!

Afganistan: NATO raketom gađao cisternu, 90 mrtvih

Talibani su oteli dvije cisterne. Jedna se zaglavila u rijeci. Pozvali su upomoć lokalno stanovništvo da odnesu gorivo. Cisterna je tada eksplodirala
Vidi originalni članak

U eksploziji cisterne u afganistanskoj provinciji Kunduz poginulo je oko 90 ljudi. Sumnja se da je NATO cisternu gađao iz zraka. NATO je potvrdio da je bilo eksplozije, ali ne i da su oni krivci za napad, prenosi BBC. Poginulo je 55 talibana. Talibani su oteli dvije cisterne s gorivom te su jednu uspješno prevezli preko rijeke, a druga je zapela u vodi. Pozvali su lokalno stanovništvo da uzmu gorivo iz cisterna. Mještani su s kantama za vodu, loncima i raznim posudama požurili po besplatno gorivo i tad je eksplodiralo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vn37 28.09.2009.

    Gdje je tu problem? Shariya na djelu.

  • miki-zg 04.09.2009.

    Inače su saveznici u Afganistanu rekli da će maksimalno pokušati smanjiti civilne žrtve (\"kolateralnu štetu\").. no ovdje je bilo u pitanju da su se talibani uspjeli dočepati cisterna saveznika, a ovi su morali odmah odreagirati, prvo, da se njihova sredstva ne koriste protiv njih, drugo da brzom reakcijom onemoguće \"sramotu\" što su njihovi neprijatelji uspjeli doči do njihovih sredstava (u vojsci je malo teže ovakvu situaciju objasniti pretpostavljenima, pogotovo ako nisi pokušao sve da to spriječiš, što su oni i učinili), i treće, htjeli su dati primjer što će se događati ukoliko se slična situacija i ponovi, bez obzira na sve (pa tako i na civilne žrtve koji su morale znati 100% da će amerikanci učiniti sve da spriječe da se talibani okoriste tim gorivom, te su trebali bježati glavom bez obzira i što dalje od mjesta događaja, jer su mogli očekivati \"retribution\" odn. odmazdu. Kad bih bio vojno odgovoran u tom području postupio bih jednako.

  • milangirl86 04.09.2009.

    Daj Admin,Ameru!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare