To je to što me zanima!

Afganistanske robotičarke stigle su u Meksiko: Tražimo spas, ne vjerujemo talibanima niti malo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Robotičarski tim, koji se zove "Afganistanske sanjarke" je već bio u medijima 2017. kada im je nakratko zabranjeno putovanje u SAD i gdje su djevojke osvojile srebrnu medalje na natjecanju u Washingtonu
Vidi originalni članak

Nakon što je ženski robotičarski tim iz Afganistana tražio dopuštenje da se preseli u Kanadu zbog nesigurne budućnosti pod talibanskom vlašću u tome su i na svu sreću uspjele.

Pet članova sveobuhvatnog afganistanskog tima za robotiku doputovalo je u utorak navečer u Meksiko, bježeći od neizvjesne budućnosti kod kuće javlja Reuters.

NESIGURNA BUDUĆNOST POD TALIBANIMA Afganistanske robotičarke mole za dopuštenje da se presele u Kanadu zbog nesigurnosti

Mlade djevojke nadaju se karijeri u STEM području te se prisjećaju kada im je nakratko zabranjeno putovanje u SAD na natjecanje i gdje su djevojke osvojile srebrnu medalje na natjecanju u Washingtonu.

Odvjetnica kaže da se mlade Afganistanke žele obrazovati i biti na sigurnom mjestu.

- Žele učiniti Afganistan ponosnim i žele svijet učiniti ponosnim i žele nastaviti sa svojim snovima o robotici, AI-u - nastavlja.

PREGOVORI O VLADI Nove maske talibana: Stariji vođe skrivaju se iza školovanih mladića i upravljat će iz sjene

Dodala je da vjeruju kako je Kanada odlično mjesto na kojem bi zapravo mogle imati budućnost. Zabrinute su jer ne znaju što sutra donosi.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Vicki1 25.08.2021.

    Šta smo dočekali Bože dragi... u kakvom mi Svijetu živimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare