To je to što me zanima!

Još jedno zagađenje mora: Iz afričkog broda se prolio otpad

More su zagadili u petak navečer, a ubrzo su na teren izašle sve nadležne službe i inspekcija Lučke kapetanije, te djelatnici, plovila i vozila Dezinsekcije koji su luku zatvorili branama i krenuli čistiti
Vidi originalni članak

Onečišćenje mora do kojeg je došlo u petak navečer u riječkoj luci Potro Baroš su ulje i otpad s afričkog broda Jaohar Adam, koji plovi pod zastavom Toga, a koji je bio jedan od dva usidrena broda u toj luci te večeri, utvrdili je inspekcijska služba Lučke kapetanije.

Do onečišćenja je došlo pri transformiranju nafte iz jednog tanka u drugi pri čemu je došlo do pogreške i izlijevanja maziva u more, doznajemo od lučkog kapetana Darka Glažara.

Na mjesto događaja odmah su izašle sve nadležne službe, djelatnici i plovila Dezinsekcije te četiri cisterne, koji su luku promtno zatvorili upijajućim i plutajućim branama sa sva tri izlaza, čime je sprijećeno onečišćenje mora izvan akvatorija Porto Baroša. Čišćenju masnih naslaga s površine mora pristupilo se još iste večeri, a cijela akcija trajala je dan i pol.

- Zapovjednik broda priznao je pogrešku te će mu biti izrečena kazna od trideset tisuća kuna dok će sve troškove nastale tijekom sanacije zagađenja podmiriti brodovlasnik. Bitno je da se onečišćenje nije proširilo izvan lučkog bazena budući da su sve službe reagirale promptno, od djelatnika Dezinsekcije, koji su odmah postavili brane i krenuli u čišćenje, do inspektora Lučke kapetanije koji su u najkarćem roku utvrdili počinitelja - zaključio je Glažar.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Putschii 08.05.2018.

    Ma nije to nista, ja obozavam skupljat lignje koje se nakupe na izlaznim cijevima kanalizacije od hotela koje izlaze u more. Pravi " Eldorado " za nas ronioce u ovoj barustini . . One vole govna a mi njih. Dobar tek.

  • ogidibogi 08.05.2018.

    Da, da - afrički brod, registriran u Togu, u vlasništvu tvrtke registrirane na Bahamima....

  • 08.05.2018.

    doso , ostavio kugu i sad ide nazad u pleme

Komentiraj...
Vidi sve komentare