To je to što me zanima!

Akcija berlinske policije protiv arapskog kriminalnog klana

Akcija je uperena protiv arapskog klana čije kriminalne aktivnosti se već godinama nalaze u središtu zanimanja javnosti u Berlinu, ali i u drugim dijelovima Njemačke
Vidi originalni članak

Policija u Berlinu je u četvrtak provela pretres u nekoliko objekata koji se povezuju s organiziranim kriminalom jednog arapskog klana, priopćile su berlinske vlasti.

- Pretres je izvršen zbog sumnje u počinjena kaznena djela ilegalne trgovine drogom i ilegalnog posjedovanja oružja - priopćila je policija u Berlinu o akciji u kojoj je sudjelovalo oko 200 pripadnika policije.

300 NJIH BiH: Migranti u Bihaću se bune, policija pucala u zrak

Akcija je uperena protiv arapskog klana čije kriminalne aktivnosti se već godinama nalaze u središtu zanimanja javnosti u Berlinu, ali i u drugim dijelovima Njemačke, poput Ruhrske oblasti, gdje je prisutan klanski organizirani kriminal arapskih useljenika iz Libanona.

Pripadnici ovih obitelji se između ostalog sumnjiče za spektakularne pljačke nakita iz luksuzne robne kuće KaDeWe u Berlinu te krađe 100 kg teškog zlatnika iz berlinskog muzeja Bode.

DEAKTIVIRALI NAPRAVE U ZAGREBU Policija objavila detalje: Na Porscheu je bilo više bombi?!

Ovoj arapskoj obitelj porijeklom iz Libanona je prije dvije godine zaplijenjeno 77 stanova u Berlinu, u vrijednosti 9 milijuna eura, pod sumnjom da iza njihove kupnje stoji pranje novca.

Berlinski senat je 2018. donio plan o sustavnoj borbi protiv organiziranog kriminala s klanskom pozadinom u Berlinu.

Pritom se radi o nekoliko mnogočlanih obitelji koje su krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao ratne izbjeglice došle u Njemačku te su u međuvremenu stvorile paralelne  strukture koje se ističu  negiranjem njemačkih vlasti i zakona.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • krilnik 15.05.2020.

    Automobil bavarske policije u Berlinu?? ZD!!!

  • mikronmali 14.05.2020.

    Naši državni odvjetnici i sudstvo bi trebali ići kod njemaca na praksu . Tamo nema zajeb.vanja već se radi u interesu građana .

Komentiraj...
Vidi sve komentare