To je to što me zanima!

Akcija 'Manje oružja- manje tragedija': Građanin predao policiji 1216 komada petardi

Policija zahvaljuje svima koji sudjeluju u akciji, ali napominju da građani nikako ne bi trebali sami donositi oružje i eksplozivna sredstva, već bi trebali prijaviti policiji koja onda izlazi na teren
Vidi originalni članak

Kako izvještavaju iz policije, u srijedu, 5. siječnja, anonimni građanin je na području Pakraca policijskim službenicima predao 16 komada streljiva i 1216 komada raznih petardi. Službenik za protueksplozijsku zaštitu je navedeno uzeo i pohranio u prostorijama policije do uništenja.

TRAŽE ZABRANU Prijatelji životinja: 'MUP bi trebao kontrolirati prodaju i korištenje bučne pirotehnike'

Policija zahvaljuje svim građanima koji su prepoznali značaj akcije 'Manje oružja- manje tragedija' i svima koji u njoj sudjeluju vraćanjem oružja i eksplozivnih sredstva. Pozivaju sve druge građane da slijede njihov primjer, kako bi sebi i drugima osigurali sigurnu budućnost.

KRVAVI DOČEK Dijete poginulo od petarde u Nizozemskoj, u Berlinu je 12 ozlijeđenih zbog pirotehnike

Napominju kako je bitno da građani ne donose oružje i eksplozivna sredstva sami, već da želju za dobrovoljnom predajom prijave na broj 192, a onda sačekaju dolazak službenika, koji na mjesto dogovora dolaze u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Akciju inače od 2010. godine financira EU, a prepoznata je kao najuspješnija akcija u regiji, čijim se konceptom koriste zemlje regije, a kao uspješnu priču prikazao ju je 2010. godine glavni administrator UNDP-a u New Yorku. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare