To je to što me zanima!

Akcija "Pržiona": Policija zaplijenila CD-e i računala

Razbijen lanac nelegalnim trgovanjem "prženim" CD-ima u Zagrebu. Osobe nisu uhićene jer se tek ide u provjeru legalnosti nađene robe.
Vidi originalni članak

Policija je zaplijenila više od 26.000 CD-a i DVD-a, 30 računala, nekoliko skenera, i snimača. U zajedničkoj akciji policije i USKOK-a "Pržiona", pretreseno je nekoliko stanova U Zagrebu jer se sumnja se iz njih trgovalo presnimljenim CD i DVD-ima s nasnimljenom glazbom te videoigrama. Zaplijenjena robe će se pregledati, a utvrdi li se da je nelegalna, ljudi kod kojih je pronađena roba odgovarat će za nedozvoljenu uporabu autorskih djela. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Anaconnda 19.11.2009.

    jel se na ove retardirane akcije beznacajnih razmjera trosi nas na prevaru oteti novac u obliku kriznog poreza?! vjerojatno se iz iste vrece financiraju i oni silni dodatni zastitari po menzama da provjeravaju iksice.. kad cemo malo popricati sa doktorima kojima trebas platiti da bi ti napravili neku pretragu..kada cemo pricati o tome kako si je vlada povisila malo place i sebi i drzavnim sluzbenicima u vrijeme krize... ne.. ajmo se radije baviti budalastinama i przenjem cd-ova..vjerojatno dvd-ova ali nebitno...

  • drug Tito_1 18.11.2009.

    ha ha netko nije platio pinku i odma hakcija he he

  • Pichlyk 18.11.2009.

    gluposti... trebalo bi nas onda sve pohapsit koji imamo računalo jer svi u principu kršimo autorska prava. Jest da imam dosta originalnih CD-a, ali mnogo toga i skidam, pogotovo ona izdanja koja se još nisu pojavila na tržištu. Katkad poslije i kupim to isto izdanje, ukoliko mi se isto zaista svidi. Mislim, zašto ne skidat? Ako nam sam internet već nudi veliki izbor albuma, pjesama i filmova, onda ne vidim razlog zašto se isti ne bi i koristili za vlastite potrebe? Mnogi od nas također prže glazbu i filmove kako sebi, tako i rodbini, prijateljima, kolegama, znancima, susjedima, itd itd. Za mene su takve \"akcije\" krajnje apsurdne i besmislene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare