To je to što me zanima!

'Ako imate milijardu, možete platiti porez na nasljedstvo'

Švicarac Hansjörg Wyss (80) "težak" je između 12 i 13 milijardi franaka. Za razliku od drugih milijardera, on se zalaže da se u Švicarskoj uvede porez na nasljedstvo
Vidi originalni članak

Švicarac  Hansjörg Wyss (80) "težak" je između 12 i 13 milijardi franaka. Za razliku od drugih milijardera zalaže se da se u Švicarskoj uvede porez na nasljedstvo. 

- Kada čovjek ima 500 milijuna ili milijardu može platiti 20 posto poreza na nasljedstvo. To mu neće uništiti imetak - kaže Wyss. 

Kaže kako će možda neki misliti da je socijalist, ali kaže kako, kada se radi o velikom imetku, nema razloga da djeca sve nasljeđuju ako sama to nisu zaradila

U Švicarskoj se, naime, žustro raspravlja o uvođenju poreza na nasljedstvo od 15 do 20 posto. O tom će prijedlogu Švicarci odlučivati 12. lipnja, piše Blick.  

Idi na 24sata

Komentari 24

  • SvPetar_1 25.05.2015.

    A ako imas crkavicu, i moraš diči kredit, da bi naslijedio brvnaru, za koju su ti radili roditelji cijeli zivot ?

  • RadePlesa 25.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mik 24.05.2015.

    Pogledaj ti avetinje,a tako bogat !Sutra će Severina objaviti da se "zaljubila"!A i ostale nam sponzoruše hitaju put Švicarske !

Komentiraj...
Vidi sve komentare