To je to što me zanima!

'Ako migrante ne zaustavi Grčka, morat će Makedonija'

Ako utvrdimo da sporazum između EU i Turske ponovo ne funkcionira i da Turska ne ispunjava obveze, treba drugdje zaštititi granice EU, kaže Robert Fico
Vidi originalni članak

Ako Grčka ne uspije zaustaviti priljev migranata, oni će morati biti zaustavljeni na nekoj drugoj crti, primjerice u Makedoniji, rekao je u srijedu slovački premijer Robert Fico.

Tri dana prije parlamentarnih izbora u zemlji, Fico je otišao na granicu između Makedonije i Grčke posjetiti 25 slovačkih policajaca koji pomažu makedonskim kolegama u ophodnji na granici.

Premijer je rekao da će pitanje zaustavljanja migranata postaviti na summitu EU-Turska u ponedjeljak. "Ukoliko u ponedjeljak utvrdimo da sporazum između EU i Turske ponovo ne funkcionira i da Turska ne ispunjava svoje obveze, treba drugdje zaštititi granice EU", rekao je Fico prema priopćenju njegovog ureda.

"To je pitanje ekonomske migracije. Ako Grčka ne funkcionira u zaustavljanju migranata, moramo ih zaustaviti na nekoj drugoj liniji. Došli smo pomoći zemljama koje se nalaze na toj crti," rekao je slovački čelnik u razgovorima s makedonskim ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

Fico je zauzeo tvrdo stajalište o migrantskoj krizi, kao i Jaroslaw Kaczynski u Poljskoj ili Viktor Orban u Mađarskoj.

"Ili će EU u 2016. staviti migrantsku krizu pod kontrolu, ili će se srušiti", napisao je u članku objavljenom u veljači u listu Hospodarske Noviny.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • _Varešak_ 02.03.2016.

    Mislim da su sa zaustavljanjem totalno zakasnili.

  • jo2hn8ny 02.03.2016.

    A ako ne bude Makedonija zaustavila "izbjeglice", onda će Republika Hrvatska opet biti čuvar Europe kao u doba Osmanlija.

  • Zagi_Dr 02.03.2016.

    Vrijeme je da EU ukori Grčku da pusti Makedoniju u zapadne integracije, sad ili nikad!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare