To je to što me zanima!

'Ako Milanović ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke neka iskoristi ovlasti'

Oporba inzistira na izvanrednoj sjednici Sabora, a zastupnik Mosta u slučaju da ih vladajući odbiju poziva da iskoristi svoje ovlasti i sazove istu.
Vidi originalni članak

Skandalozna je poruka premijera Andreja Plenkovića i ona pokazuje u kakvom je strahu, poručio je Nikola Grmoja (Most) komentirajući obraćanje premijera o aferi s plinom. 

- Želi zaustaviti istragu ove megapljačke u HEP-u, a narodu poručuje da bi trebali biti zahvalni što nas potkradaju. Neka mu Pavao Vujnovac i plinski tajkuni pošalju zahvalnicu, jer im je njegov Frane Barbarić prodavao plin po jedan cent, ali građani i poduzetnici sigurno neće biti zahvalni, jer znamo kako je cijena plina utjecala na porast cijena  - kazao je. 

U jeku otkrivanja možda najveće pljačke ikad, na dan kad Uskok ulazi u HEP, premijer poručuje da neće dopustiti oporbi i novinarima da govore, kazao je Grmoja. 

- Mi očito više nemamo posla samo sa pripadnikom jedne kriminalne skupine i glavom tog zloglasnog hvarskog kartela nego sa čovjekom koji je počeo poprimati autoritarne tendencije, što nas sve u društvu mora ozbiljno zabrinuti - kazao je Mostovac.  

Nakon sastanka oporbe, Grmoja je izvijestio kako će zajedničkim zaključkom od Sabora tražiti da obveže Vladu da se razriješi uprava HEP-a.  

- Jedinstveni smo i nećemo dopustiti da se narod pljačka u jeku krize. Inzistiramo na izvanrednoj sjednici Sabora. Ne mogu zastupnici otiči na odmor u jeku najveće krize - kazao je.

Ovisno o ishodu glasovanja u petak, najavio je da će poduzeti daljnje korake. 

- Pozivam i predsjednika Republike da, ako vladajući ne pristanu na tu izvanrednu sjednicu Sabora, iskoristi svoje ovlasti i sazove izvanrednu sjednicu inače ćemo ga proganjati kao đavao grešnu dušu. Ako ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke, onda neka izvoli iskoristiti svoje zakonske i Ustavne ovlasti - rekao je Grmoja.

Oporba je stava da Sabor treba raspravljati o štrajku pravosudnih djelatnika zbog čega je sustav u kolapsu, ali i na temu stanja u energetskom sustavu u kojem imamo megapljačku, osim ako i on nekome od ovih plinskih tajkuna nije nešto dužan, zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bcelija 12.07.2023.

    Ako za izvanrednu sjednicu treba skupiti 70 zastupničkih potpisa i to ne možete onda nama više nitko ne može pomoći pa ni predsjednik. Probajte najprije skupiti potpise pa onda prozivajte Milanovića.

  • ilmare 11.07.2023.

    Nek' oporbu vodi bilo tko osom MOST-a. U stanju su i treći put dovesti zlocinačku na vlast . Kad su to mogli učiniti,po čemu su bolji?Znali su s kim imaju posla,postali su im sukrivci...

  • komi fo 11.07.2023.

    Sad vam je dobar, a mjesecima se vec posve sam bori protiv njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare