Obavijesti

News

Komentari 7

'Ako Milanović ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke neka iskoristi ovlasti'

'Ako Milanović ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke neka iskoristi ovlasti'

Oporba inzistira na izvanrednoj sjednici Sabora, a zastupnik Mosta u slučaju da ih vladajući odbiju poziva da iskoristi svoje ovlasti i sazove istu.

VIDEO

Skandalozna je poruka premijera Andreja Plenkovića i ona pokazuje u kakvom je strahu, poručio je Nikola Grmoja (Most) komentirajući obraćanje premijera o aferi s plinom. 

- Želi zaustaviti istragu ove megapljačke u HEP-u, a narodu poručuje da bi trebali biti zahvalni što nas potkradaju. Neka mu Pavao Vujnovac i plinski tajkuni pošalju zahvalnicu, jer im je njegov Frane Barbarić prodavao plin po jedan cent, ali građani i poduzetnici sigurno neće biti zahvalni, jer znamo kako je cijena plina utjecala na porast cijena  - kazao je. 

U jeku otkrivanja možda najveće pljačke ikad, na dan kad Uskok ulazi u HEP, premijer poručuje da neće dopustiti oporbi i novinarima da govore, kazao je Grmoja. 

- Mi očito više nemamo posla samo sa pripadnikom jedne kriminalne skupine i glavom tog zloglasnog hvarskog kartela nego sa čovjekom koji je počeo poprimati autoritarne tendencije, što nas sve u društvu mora ozbiljno zabrinuti - kazao je Mostovac.  

Nakon sastanka oporbe, Grmoja je izvijestio kako će zajedničkim zaključkom od Sabora tražiti da obveže Vladu da se razriješi uprava HEP-a.  

- Jedinstveni smo i nećemo dopustiti da se narod pljačka u jeku krize. Inzistiramo na izvanrednoj sjednici Sabora. Ne mogu zastupnici otiči na odmor u jeku najveće krize - kazao je.

Ovisno o ishodu glasovanja u petak, najavio je da će poduzeti daljnje korake. 

- Pozivam i predsjednika Republike da, ako vladajući ne pristanu na tu izvanrednu sjednicu Sabora, iskoristi svoje ovlasti i sazove izvanrednu sjednicu inače ćemo ga proganjati kao đavao grešnu dušu. Ako ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke, onda neka izvoli iskoristiti svoje zakonske i Ustavne ovlasti - rekao je Grmoja.

Oporba je stava da Sabor treba raspravljati o štrajku pravosudnih djelatnika zbog čega je sustav u kolapsu, ali i na temu stanja u energetskom sustavu u kojem imamo megapljačku, osim ako i on nekome od ovih plinskih tajkuna nije nešto dužan, zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C