To je to što me zanima!

Ako poskupe cigarete hoće li procvjetati crno tržište?

Ako Vlada ne postigne dulji rok u pregovorima sa EU, već do 2014. morao uslijediti novi cjenovni udar na pušače. Posljedice mogu biti višestruke...
Vidi originalni članak

Propisi Europske unije nalažu da tisuću cigareta bude opterećeno s 90 eura poreza. Sada je u Hrvatskoj tisuću cigareta oporezovano s 62 eura, piše Jutarnji list navodeći kako bi, ako Vlada ne postigne dulji rok u pregovorima sa EU, već do 2014. morao uslijediti novi cjenovni udar na pušače. Posljedice tog udara mogle bi biti višestruke. S jedne strane, sigurno će nastradati džepovi pušača i to osjetno. Oni koji puše najskuplje cigarete mjesečno će morati izdvojiti i više stotina kuna. No, štetu bi mogla imati i državna blagajna. Kod svakog takvog udara potrošači se okreću švercerima. Lani je naše tržište, nakon poskupljenja do 30 posto, zabilježilo 8 postotni pad prihoda. Pušači su se okrenuli ilegalnom tržištu. Što ćete vi učiniti ako se povećaju porezi? Prestati pušiti, početi nabavljati cigarete kod švercera ili nešto treće?

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 22.06.2010.

    Iz prethodnih komentara može se vidjeti da u Hrvatskoj više nema Hrvata već samo dotepenaca.

  • Rođo Rođin1_1 22.06.2010.

    ja osobno nisam kod nas kupio vec 10g kutiju cigareta.blazena BiH steka filter160 kosta 80kn mislim da je to jeftinije cak vise nego duplo.

  • BERISLAE 22.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare