To je to što me zanima!

'Ako Vlada nešto ne poduzme, zatvaramo pumpe. Banke nas izbjegavaju, mi smo mrtvaci'

Smatramo da se ne može kroz gorivo kao socijalnu kategoriju plaćati sve. Mi plaćamo razliku u cijeni za gospodu koja se vozi gliserima, rekao je Armando Miljavac
Vidi originalni članak

Ako u utorak ne bude odluke koja je prihvatljiva za normalno poslovanje i nastavak poslovanja, mi smo odlučili ići u zatvaranje benzinskih crpki. Osam mjeseci krvarimo, iscrpili smo sve rezerve, prelamale su se razlike u cijeni, rekao je šef Udruge malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac za Index.

- Ne znam što vam reći. Nismo jako sretni, odluke su trebale biti donesene danas jer je već petak, a mi smo još u neizvjesnosti - rekao je.

Miljevac navodi kako stvari ne izgledaju dobro za jesen.

KRITIKA Oporba: Vlada se fokusirala samo na gorivo umjesto da ljudi direktno dobiju novac

- Situacija je sada takva da mi dalje ne možemo i da su naše firme s kojima godinama radimo dovedene pred stečaje, pred propast. Banke nas izbjegavaju, mi smo za njih mrtvaci - dodao je.

Objasnio je kako su njihovi prijedlozi jednostavni te da bi im oni omogućili preživljavanje ove godine.

- Smatramo da se ne može kroz gorivo kao socijalnu kategoriju plaćati sve. Mi plaćamo razliku u cijeni za gospodu koja se vozi gliserima. Male benzinske postaje drže više od 20 posto tržišta i zapošljavaju više od tisuću ljudi. Mi tražimo  liberalizaciju cijena i uvođenje vaučera za socijalne kategorije - pojasnio je.

Danas je premijer Plenković rekao kako će o novim cijenama goriva Vlada raspraviti na telefonskoj sjednici u ponedjeljak. 

- To se sve događa zbog ruske agresije na Ukrajinu i poremećaja na tržištu. Nadam se da ćemo donijeti rješenje za naše građane, ali i za male distributere - izjavio je.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • MòlloM 01.07.2022.

    Pojačati sankcije Rusima, neka pate... pardon, patimo!! 😂😂😂

  • čubasti gnjurac 01.07.2022.

    ajde ajde, tak kupujemo gemišt, sad cete jos vise vode stavljat u gorivo pa budete tak opstali

  • x00x 01.07.2022.

    ak se oni mogu odreci zarade, nek e vlada na mj dana odrekne svog dijela.. pa da vidis kak ce lijepa cifra biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare