To je to što me zanima!

'Ako ZAIC ne ispuni uvjete, mi ćemo raspisati novi natječaj'

Nama nije u interesu da popustimo jer postoji nekakav koncesijski ugovor, rekao je ministar prometa. Rok za ispunjenje uvjeta francuskom konzorciju istječe u srijedu
Vidi originalni članak

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV rekao je kako će raspisati novi natječaj za koncesionara Zračne luke Zagreb ukoliko francuski investitor ZAIC ne ispuni dogovorene uvjete i započne radove na jesen. Rok za ispunjenje ugovornih obveza istječe u srijedu, a riječ je o projektu koji samo u prvoj fazi vrijedi 190 milijuna eura. 

- Ekonomska i financijska situacija se promijenila od trenutka kada su oni krenuli u postupak koncesioniranja, tu se sada uključila i Svjetska banka i EIP, koji imaju posebna pravila i ostalo je svega nekoliko točaka za definirati. Nama nije u interesu da popustimo jer postoji nekakav koncesijski ugovor - kazao je ministar. 

Podsjetimo, Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb Vlada  RH i Konzorcij ZAIC potpisali su prije više od godine dana. Najavljeno je kako će gradnja početi u rujnu 2013., a završetak je najavljen do travnja 2016. godine.  

Idi na 24sata

Komentari 27

  • poglavica dugi nos 15.07.2013.

    e da je tu UDBA to bi bilo brzo rješeno

  • dahhmal 15.07.2013.

    Zanima me gdje naši nalaze ovakve strane investitore

  • boww 15.07.2013.

    Neznam ljudi.mislim aerodrom.ja u svojih 35god nikad nisam bio na plesu i nikad se nisam vozio u avionu.a vecina ljudi i koji su se vozili nisu se vozili svaki dan.znaci potrosice se masna lova koja ce ic iz depa poreznih obveznika da bi se ovi bogatuncici ugodno osjecali kad putuju van zemlje.zar nebi bilo bolje da se ti novci potrose nekak pametnije.za izgradnju recimo prometnica ili da se ulozi u poljoprivredu il tak nest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare