To je to što me zanima!

'Ako zakon o MPO-u zaživi, tražimo izlazak na referendum'

Više od 133.000 hrvatskih građana potpisalo je Deklaraciju o početku i zaštiti ljudskog života i jasno poručilo da se protive ovakvom prijedlogu Zakona o MPO-u
Vidi originalni članak

Građanska inicijativa 'I ja sam bio embrij' održala je konferenciju za novinare o Prijedlogu zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. Upozorili su da vladajuće strukture donošenjem tog zakona ne poštuju više od 130 tisuća potpisnika Deklaracije protiv donošenja takvog prijedloga zakona. 

- Sljedeći tjedan će se pred zastupnicima u Saboru na drugom čitanju naći konačan prijedlog Zakona o medicinskoj pomognutoj oplodnji. Vladajuća koalicija želi u 'gluho vrijeme' godišnjih odmora potiho progurati ovaj kontroverzni i loš zakon. Od početka pokretanja građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ ministar Ostojić i njegov stranački i državni šef Milanović pokazuju netrpeljivost i netolerantnost prema drugom i drugačijem mišljenju. Pokušavajući nametnuti izokrenute vrijednosti i svjetonazor militantne manjine većini, gazeći identitet, dostojanstvo, baštinu i kulturu hrvatskog naroda, istovremeno obmanjujući javnost o nužnosti i obvezi usklađivanja ovog zakona s europskom pravnom stečevinom, ponašaju se kao da je Hrvatska njihov projektni poligon za ideološke manipulacije bez obzira što o tome misle hrvatski građani - priopćili su iz građanske inicijative "I ja sam bio embrij".

Iz inicijative naglašavaju da osim što se Zakonom vrijeđaju i izruguju Ustav, Konvencija o pravima djeteta, Deklaracija UN-a o ljudskim pravima, Europska povelja o ljudskim pravima, Hipokratova zakletva, njime se na najgrublji način obezvrjeđuje glas hrvatskog naroda. 

- Više od 133.000 hrvatskih građana u kratkom roku potpisalo je Deklaraciju o početku i zaštiti ljudskog života i jasno poručilo da se protive ovakvom prijedlogu Zakona o MPO (potpisivanjem obuhvaćeno 500 od 1500 katoličkih župa u RH u roku od dva tjedna). Je li stvarno potrebno ići na referendum da bi vlast čula i uvažila mišljenje građana - pitaju se iz inicijative "I ja sam bio embrij".

Idi na 24sata

Komentari 112

  • Mimika_1 10.07.2012.

    Kao prvo, da Bog da ti Miletiću sva djeca bila neplodna, da Bog da i ti skupa sa svojom djecom osjetiš bol nepolodnosri, spoznaju da možda nikada nećete u svome domu čuti taj dječji osmjeh, da nikada neće kucati još jedno srce pod srcem tvojih kćerki ( ako imaš kćerke, ako ne, onda žena vaših sinova). Kažete posvojit, a jel? Kao da većina nas neplodnih parova nije poslala molbe za posvojenje. Moj muž i ja dobivamo samo odbijenice...a zašto, jer nemamo debele veze i jaku financijsku podlogu da bi nekoga mogli podmititi i "kupiti si dijete"...da, u našoj državi sve tako funkcionira, a da ne kažem da na jedno dijete dolazi 9 parova, pa kako onda svi možemo posvojiti? Da se zabrane abortusi, i neželjeno začeta djeca daju na psovajanje, svijet bio bio puno ljepši, ali ne, bolje je zabraniti liječenje nepolodnosti nego abortuse. Veći grijeh je ubiti začeto dijete, nego pomoći neplodnim da dođu do toliko željenog djetete...a da možda glasamo da se zabrani transplantacija organa, jer Božji dar je imati zdrave bubrege, kao što je Božji dar biti plodan, začeti i roditi dijete...pa ako ti Bog nije dao zdrave bubrege, izvoli se pomiriti s tim, ne tražiit lječničku pomoć, transpantaciju...ako kažete da je nekome potrebno oploditi 3 jajne stanice da bi došao do djeteta, onda ja kažem da npr. je svim onkološkim bolesnicima potrebna jedna kemoterapija da bi se izlječio, pa nekome će možda uspjeti, nekome ne, ali Bože moj, zakon kaže da je dosta svakome po jedna kemoterapija, pa tko uspije, uspije...itd. mogla bih pisati do besvjesti...

  • halo to sam ja 10.07.2012.

    nevjerojatni komentari, ljudi o čemu se ovdje radi? Po napisanom, uglavnom o lovi. Opet svi debelo dokazujete kak život ne vrijedi više od usporedbe s lovom. Zlo mi je. A kaj velite o djeci koja vape za posvojenjem jer su rođeni i odbačeni. Jesu li manje vrijedni? Vjerujte volite ih kao svoje rođene. I čemu onda forsirati ono što nije normalno, jer nije normalno stvoriti "nekoliko embrija" pa ih onda malo smrznuti, a ak se niko zainteresiran ne javi, baciti u kantu za smeće????? Hej i to je abortus. Pa počnimo razmišljati u ovim pravcima, a ne kolko to nekog košta i je li baš svako zavredio trošiti naše novce. Peeeestrašno!

  • Monte_1 08.07.2012.

    Kad se treba kljukati pilulama i jebavati i raditi abortuse onda je to ok, ali poslije kad ne možete imati djecu onda kukate. Nije ni to bez razloga da se ne može imati djece. A ako ne možeš, nemoj, ima i to svoj smisao u životu. Neko je dobio dar da rađa neko nije i AMEN. A isto za one stare babetine koje bi rađale, koji k nisi radila ranije djecu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare