To je to što me zanima!

'Očekujem da se pitanje oko Zlatar Violić riješi u 7 dana'

Ono što piše u medijima je neobično, ne mogu vjerovati da je to istina. Želim dobiti jasne odgovore o tome što se dogodilo, komentirao je premijer aferu oko ministrice
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović se prilikom posjete kutinskoj Petrokemiji u ponedjeljak osvrnuo i na aferu s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić zbog koje će ju, najvjerojatnije, smijeniti.  

- Ono što piše u medijima je neobično, ne mogu vjerovati da je to istina. Očekujem da se u roku od tjedan dana to pitanje riješi i da dobijem jasne odgovore o tome što se dogodilo - rekao je Milanović

Vrdoljak: Ako ministrica ode, HNS će predložiti najstručniji kadar

I ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je u ponedjeljak mogući odlazak stranačke kolegice i ministrice kulture Andree Zlatar Violić iz Vlade.  

- Intenzivno se razgovara o tome. Ako je istinit nalaz Državne revizije, to se ne smije događati. To je HNS-ova odluka. Prirodno je da ćemo ako ministrica treba otići zbog radnji koje se ne smiju raditi, predložiti najstručniji mogući kadar, rekao je Vrdoljak u emisiji 'Novi dan' na N1 televiziji.

Kao što je 24sata pisao, ministrici Zlatar Violić prijeti smjena jer je Državna revizija u Ministarstvu kulture utvrdila kršenje propisa. Tijekom dvije godine novac sa službenih kreditnih kartica je podizan u gotovini. Tek naknadno je vraćan na račun Ministarstva. Drugi grijeh je uzimanje predujmova za putne naloge. Uzeli bi novac za putovanja, ali kako su stvarni troškovi bili manji, nisu ga vraćali u Ministarstvo u propisanim rokovima. Na kraju 2013. godine, kaže revizija, zaposlenici su dugovali 152.000 kuna. Potvrđeno nam je neslužbeno da je jedan od njih bila i ministrica Zlatar Violić. Treći grijeh je trošenje novca na reprezentaciju iako nije napisano koga je to ministrica častila i s kojim razlogom.

Vrdoljak je komentirao i nagađanja da će HNS izaći iz koalicije. Rekao je kako će svi slijediti konačnu odluku kada se ona donese.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • 24.03.2015.

    Ovo je samo izlika, miču je zbog problema s alkoholom.

  • tuti fruti 11 24.03.2015.

    Milanoviču to trebaš riješiti za 7 mjeseci ,a ne za 7 dana neznalico svih vremena .

  • landor 24.03.2015.

    S njom u Remetinec i neka trune .

Komentiraj...
Vidi sve komentare