To je to što me zanima!

Đakovčani poručili: Ivo je odjedrio, Jadranka sjaši

Đakovčani prosvjeduju protiv Vladine odluke o pripajanju đakovačke ergele lipičkoj. Oko tisuću ljudi se okupilo na Trgu dr. Franje Tuđmana...
Vidi originalni članak

Veliki prosvjed protiv Vladine odluke o pripajanju đakovačke ergele lipičkoj počeo je u nedjelju ujutro u Đakovu. Oko tisuću Đakovčana se okupilo na Trgu dr. Franje Tuđmana. Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković zatražio je ostavku Dražena Bošnjakovića, ministra pravosuđa, koji je, prema njegovim riječima, tako nešto predložio zbog uštede proračunskih sredstava.
- Ovo je zadnji prosvjed upozorenja. Sljedeći put ćemo blokirati ne samo Đakovo, nego i cijelu Slavoniju. Želim naglasiti da nitko neće i ne smije štedjeti na račun Đakova i Slavonije - rekao je Vinković. Prosvjednicima su se pridružili i poljoprivredni proizvođači koji su pristup centru grada na sat vremena blokirali traktorima. Vinković je rekao kako Đakovu ni Turci ni komunisti nisu uništili ergelu te neće dopustiti da to napravi hrvatska vlast. Matija Brlošić, predsjednik Udruge Brazda, smatra kako su traktori, koje seljaci danas koriste, samo nasljednici konja, te da je obveza svakoga slavonskog seljaka ustati u obranu đakovačke ergele koja simbolizira njihovu povijest i vezanost uz konje. Na prosvjedu je dominirao transparent s natpisom 'Ivo odjedrio, Jadranka sjaši', kojim su se građani našalili na nedavnu premijerkinu izjavu kako je "uzjahala konja, drži čvrsto uzde u rukama i misli da može reći da se konj može usmjeriti u pravom smjeru". Iz Lipika su upozorili kako čelnici Đakova bez potrebe s prezirom govore o Lipiku. Tvrde kako su potpuno obnovili ergelu u Lipiku te da Vladina odluka ne šteti đakovačkoj ergeli.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • grasak 08.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • CroFighter 08.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • mellifera 196666 08.08.2010.

    Puno je pametnih glava među vama i sve ste mi lijepo objasnili,hvala! Narodna poslovica kaže- pametan i od budale ući samo budala ne ući od nikoga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare