To je to što me zanima!

Al Caponeov revolver prodan za više od sto tisuća dolara

Caponeov revolver The Colt kalibar 38, proizveden 1929. godine prodan je na aukciji u Londonu, gdje je postigao visoku cijenu. Novi vlasnik želio je ostati anoniman...
Vidi originalni članak

Revolver jednog od najpoznatijih svjetskih gangstera, Ala Caponea, prodan je na aukciji kuće Christie's u Londonu. Postigao je cijenu od 109.080 američkih dolara, a kupac je ostao nepoznat, piše CNN.

Al Capone je bio aktivan u čikaškom podzemlju 20-ih godina prošlog stoljeća, za vrijeme prohibicije. Iako se bavio kriminalom, danas ima kultni status, poput filmske zvijezde. Jedan od razloga zašto je i danas tako popularan je činjenica da nikada nije bio optužen za većinu stvari koje mu se pripisuju. Naime, vlasti mu nisu mogle dokazati niti jedan prekršaj osim - utaje poreza, zbog čega je bio uhićen.

Njegov revolver proizveden je 1929. godine i bio je vrlo uobičajen za to vrijeme, kaže Howard Dixon, specijalist za oružje aukcijske kuće Christie's. On tvrdi da je visoku cijenu postigao samo zbog svog vlasnika.  Naime, predmeti Al Caponea rijetko kada se mogu naći na tržištu pa uvijek podignu prašinu. Ovaj revolver Christie'su je ponudio privatni kolekcionar, koji tvrdi da ga je dobio od žene Caponeova brata.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pejo 27.07.2011.

    Ovo je bilo ima 3 miseca.....OLD NEWS!

  • amsterdam110 26.07.2011.

    jel neko ubijen sa tim pistoljem ?

  • timica2 26.07.2011.

    Nikada nije dokazana krivnja za kriminalne radnje,osim utaje poreza.E,moj Al,kod nas ne bi bio osuđen,niti za utaju poreza,kod nas to ne postoji,hoćeš jedan primjer,tip utaji iznajmljivanje prostora,svoje kućerine,nadležna institucija utvrdi obvezu,što znači da je morao plaćati porez,ali tip kaže nisam znao i oprošteno je,nije kriv.Pitaš gdje toga ima,u Hrvatskoj.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare