To je to što me zanima!

Al Kaida: Budite spremni! Na redu su SAD i Velika Britanija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Al Kaida je preuzela odgovornost za krvave terorističke napade u Francuskoj te objavila da je ovo samo početak. Sljedeće akcije navodno su već sad u planu
Vidi originalni članak

Ogranak Al Kaide iz Yemena objavio je da su oni odgovorni za organizaciju terorističkog napada na Francusku. Njih su izvršili kao 'osvetu časti' za Proroka Muhameda. Osim toga, objasnili su da smisao napada nije samo napad na Charlie Hebdo već i na cijelu Francusku 'zbog njene uloge u ratu protiv islama'.

Odgovornost za cijelu situaciju preuzeli su tek kada je sve okončano 'kako bi zaštitili sigurnost izvršitelja'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Al Kaida Zapadu šalje poruku straha

Yemenski ogranak Al Kaide pod vodstvom je Nasira al-Wuhayshija te se smatra jednim od najaktivnijih i najopasnijih grana te terorističke organizacije.

Osim preuzimanja odgovornosti za napade, u svojoj su poruci najavili i nove. Zapad će, kažu, platiti 'veliku cijenu i kaznu' za 'diranje muslimanskih svetinja i zaštitu bogohulnika' , prenosi RT.com .

- Zločini zapadnih zemalja, posebice SAD-a, Francuske i Velike Britanije vratit će im se u samom srcu njihovih domova - stoji u poruci.

Jedan od vodećih lica Al Kaide - Sheikh Hareth al-Nadhari - na YouTube je objavio video u kojemu slavi napad na Francusku i kaže da su ga izvršili 'vjerni Božji ratnici'. On u videu nije spominjao preuzimanje odgovornosti, a video je u međuvremenu uklonjen s YouTubea.

Odgovornost za napade preuzeo i ISIL

Zanimljivo, organizacijom napada hvali se i Islamska država koja je također zaprijetila SAD-u i Britaniji. Odgovornost za akciju preuzeo je već u petak svećenik Abu Saad al-Ansari na propovijedi u Mosulu, iračkom gradu pod kontrolom Islamske države.

U to ne vjeruje umirovljeni američki general Thomas McInerney koji je za Fox News izjavio da je moguće da se radi tek o propagandi, a ne stvarnoj odgovornosti.

Idi na 24sata

Komentari 241

  • Freyr76 12.01.2015.

    Sada sam i ja malo zbunjen, ja mislio da Al Kaida ne postoji, da je to islamska rijec za Datoteku ili tako nesto, sto su Amerikanci iskoristili za izmisljenu organizaciju koju su i sami financirali kako bi dobili opravdanje za rat i vratili Petrodolar u krajevima koji se prebacui na Euro. Di sada opet se vratila ta Al Kaida? A odgovornost preuzimaju i ISIL i netko iz Jemena. Tu nesto opako ne stima

  • tamo neko 11.01.2015.

    Ajde pogledajte na podu ove bijele točke na podu, kraj kojih prolaze i ovu cipelu ispred auta! Policajac je ranjen u desnu nogu za koju se drži i kad se okreće i diže ruku u zrak, nema krvi na ruci !!!!!!!!

  • Flo Florko 10.01.2015.

    Nji treba sve poubijat taj narod nije normalan i bit ce mir na planetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare