To je to što me zanima!

Al-Qa'ida poziva na ubojstva, a SAD šalje marince u ambasade

Ogranak Al-Qa'ide u Jemenu pozvao je muslimane da pojačaju prosvjede i ubiju još Amerikanaca u muslimanskim zemljama. Američke vlasti razmještaju svoje snage
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države razmještaju snage na 18 lokacija kako bi mogle odgovoriti na najnoviji razvoj događaja u muslimanskim zemljama. 

Američki ministar obrane Leon Panetta kazao je za magazin Foreign Policy kako moraju biti spremni za slučaj da se demonstracije otmu kontrolu. Nije želio iznositi pojedinosti o razmještanju snaga, ali list navodi da Pentagon razmišlja o slanju pedesetak marinaca za zaštitu veleposlanstva u Sudanu. SAD je već poslao 100 marinaca u Libiju i Jemen.

Ogranak Al-Qa'ide u Jemenu pozvao je muslimane da pojačaju prosvjede i ubiju još američkih diplomata u muslimanskim zemljama.

- Tko god naiđe na američke veleposlanike ili izaslanike treba slijediti primjer potomaka Libijaca koji su ubili američkog veleposlanika. Neka izbacivanje veleposlanstava bude korak prema oslobađanju muslimanskih zemalja od američke hegemonije - objavila je Al-Qa'ida.

Podsjetimo, neredi u arapskim zemljama izbili su nakon što je na internetu objavljen film snimljen u SAD-u koji se izruguje iz proroka Muhameda. U petak je u prosvjedima u Kairu poginuo jedan muškarac, a ozlijeđeno je 53 policajca.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • MikaHakkinen 16.09.2012.

    najstrasnije je kad udari brat na brata

  • davor2 16.09.2012.

    opet ta alkaida..pa nakacili se na to i zdravo..pa svi vec znau da je to izum amera za opravdanje napada na arapske zemlje radi nafte i drugih interesa..kako nema alkaide u saudiskoj arabiji...i da ima ne bi tamo prismrdili..

  • Nasilnik 16.09.2012.

    Amerika bi trebala napasti bliski istok i napraviti veliki hebeni krater od njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare