To je to što me zanima!

Albance prebacivali preko granice u EU za 1200 eura

Prekinut je lanac nezakonitog prebacivanja Albanaca od Kosova do Slovenije. Kazneno je prijavljeno deset ljudi iz Hrvatske i BiH
Vidi originalni članak

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da su prekinuli lanac švercanja Albanaca preko granice. Kazneno su prijavili petero državljana Hrvatske, četvero iz BiH, a jedan osumnjičeni još je u bijegu. Svi su u dobi od 24 do 46 godina. Na čelu lanca nezakonitog prebacivanja bili su 43-godišnji muškarac iz BiH te 28-godišnja žena iz Velike Kladuše. Osumnjičeni Hrvati Albancima su služili kao vodiči i vozači te su im osiguravali smještaj.
Švercali su ih u skupinama po desetero, a prolazili su blizu graničnih prijelaza Ličko Petrovo Selo, Bajakovo, Babina Greda i Maljevac. Policija je utvrdila da je u posljednjih nekoliko mjeseci od Kosova do Slovenije prevezeno najmanje 60 ljudi, a osumnjičeni su zaradili više od 72.000 eura. Cijena jednog prebacivanja bila je od 800 do 1200 eura. Policija je pretragom kuća i stanova u kojim su skrivali Albance pronašla novac i mobitele.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare