To je to što me zanima!

Pusić: Prvo pitanja nestalih pa razgovori o povlačenju tužbi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministrica Pusić i potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić su nakon razgovora zaključili kako su napravljeni veliki pomaci u pitanjima nestalih osoba
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar obrane Aleksandar Vučić u ponedjeljak boravi u Zagrebu kao najviši dužnosnik srpske vlade koji dolazi u posjet Hrvatskoj od preuzimanja dužnosti u srpnju 2012. godine. Vučić je u Zagreb stigao u nedjelju navečer.

Ujutro se sastao s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

- Prvi su put napravljeni ozbiljni koraci u pitanjima nestalih. To otvara prostor za razgovor o mogućem povlačenju tužbi za genocid. Kad vidimo da se u pitanjima nestalih ozbiljno pomičemo s mjesta, onda smo blizu toga da možemo razgovarati o povlačenju tužbi -  kazala je ministrica Vesna Pusić nakon razgovora s potpredsjednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem, koji je u ponedjeljak u posjeti Zagrebu. 

Vučić je istaknuo kako to pitanje nije lako za Srbiju, ali je otvoren za razgovor. 

- Nadam se da ćemo naći zadovoljavajuće rješenje - kazao je Vučić.

Primit će ga predsjednik i premijer

Tijekom dana će ga primiti i predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade Neven Mimica te ministar obrane Ante Kotromanović. 


Idi na 24sata

Komentari 208

  • braceseke 30.04.2013.

    Nema oprosta nema pomirenja dignuti veliki zid između njih i nas uvest im vize ispunit upitnik jesu li sudjelovali u ratu i onda im zabraniti doživotni ulazak na tlo hrvatske doli smradovi. Živila HRVATSKA!!!!!

  • dom2 30.04.2013.

    Razgovori o povlačenu tužbe ne dolaze u obzir. I sama pomisao na takvu izjavu je veleizdaja, omalovažavanje i pljuvanje po mrtvima HR braniteljima. Ali to za nju ne znaći ništa. Ona je sigurno sa svojim bracom skovala plan a i gluma joj je dobra. Za ne može shvatiti da Hrvatska nije bila agresor u Srbiji i drugim državam nego žrtva za koju su mnogi dali život. Samo su branili svoju Hrvatsku i dom. Zar se to nije smjelo i treba oprost? Kome? Treba im oprostiti Vukovar? Srebrenicu? Škabrnju? i.t.d. Gdje je dostojanstvo da tako nešto i pomisliš. Malo je upitno tko nas to predstalja i za čije interese?

  • plutarh 30.04.2013.

    ma da , pa kaj bi oni bili krivi , čemu tužba za genocid , pa mi smo se samo šalili, da im pokažemo da i Hrvati imaju smisla za humor

Komentiraj...
Vidi sve komentare