To je to što me zanima!

Alenu Lambertu 30 godina, mami Anki 32 god. zatvora

Alen i Anka Lambert nepravomoćno su osuđeni za okrutno ubojstvo Tanje Brnelić (30) koju su psihički i fizički zlostavljali i zatočili u stanu u Rijeci
Vidi originalni članak

Sud u Rijeci nepravomoćno je osudio Alena Lamberta (33) na 30, a njegovu majku Anku (66) na 32 godine zatvora. U kaznu će im biti uračunato vrijeme koje su od 25. svibnja 2006. godine proveli u pritvoru. Presuda je to za okrutno ubojstvo Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić, koju su mjesecima do smrti mučili. Anki Lambert su kao olakotnu okolnost pri određivanju visine kazne u obzir uzeli neosuđivanost i njezino narušeno zdravlje. Otegotno je i njoj i Alenu to što su se planirano, dugotrajno i uračunljivo iživljavali na djevojci.
- Moju Tanju više ništa ne može vratiti. Uvijek sam vjerovala u državne institucije. Znam da je pravda spora, ali istina uvijek izađe na vidjelo. Pod velikim sam šokom i vrlo sam potresena - rekla je kratko Tanjina majka Radojka Brnelić. Stjepan Lambert, Ankin suprug i Alenov otac, bio je na izricanju presude. Šutke je prošao kraj novinara. U istrazi je govorio kako on nije znao što mu se zbiva u kući. Tijekom suđenja vještakinja Centra za forenzičku psihijatriju utvrdila je kako Anka čvrsto kontrolira svoje ponašanje, a osjećaje “glumi”. Alenu je dijagnosticiran trajni i duboki poremećaj ličnosti, ali ne tolikog intenziteta da ne može procijeniti situaciju i ocijeniti treba li nekome pomoći ili ne. Braniteljice Lambertovih žalit će se na presudu.


UBIJALI JE GLAĐU,ŽEĐU I BATINAMA

Tanja Brnelić (30) preminula je u svibnju 2006. nakon psihičkog i fizičkog zlostavljanja u stanu u Čandekovoj ulici u Rijeci. Majka i sin Lambert nisu je puštali iz stana, zabranili su joj kontakt s vanjskim svijetom. Alen ju je tukao rukama i drvenim palicama. Zatvorili su je u mračnu sobu. Ruke, noge i vrat zavezali su joj za krevet. Izgladnjivali su je. Umrla je od gnojne upale pluća.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • classic 10.11.2008.

    Seka 58, njoj to i je dozivotna. Valjda nece 98 docekati u zatvoru. A njemu ce biti taman 66 ko i njoj sad..... Samo da ne bi doslo do kakve pizdarije pa da se po sili zakona nadu vani.

  • Mariposa 10.11.2008.

    al ja ne razumijem kakvi su to ljudi, kakvi to ljudi žive? pa kako to možeš nekome raditi? pa ja ne bih mogla niti zmiju godinama izgladnjivati.

  • cicibella 10.11.2008.

    nek crknu monstrumi.........užas.......koliko sve zla čovjek može nanijeti jedan drugom......a jezim se od pomisli kakvi sve bolesnici žive oko nas!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare