To je to što me zanima!

Ali je Sirijac koji zna hrvatski, a o nama ima samo riječi hvale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ali (52) u zimskom prihvatnom centru za izbjeglice pravi je dar. Naime, on tečno zna hrvatski jezik, a u centru pomaže službenicima u sporazumijevanju s izbjeglicama
Vidi originalni članak

U Siriji je radio s Hrvatima u tvrtki "Crosco", koja se bavi bušenjem, a članica je INA Grupe. Ondje je bio prevoditelj i koordinator.

POGLEDAJTE VIDEO: Ali je radio s Hrvatima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali je jedan od gotovo 400 tisuća izbjeglica koji su kroz Hrvatsku prošli na putu do Zapadne Europe. S obzirom na odlično poznavanje hrvatskog jezika, odlučio je pomoći sunarodnjacima i službama u centru u komunikaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Iskoristio je svoje znanje hrvatskog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na izbjegličkoj ruti prošao je kroz mnoge zemlje, a o postupanju Hrvata prema izbjeglicama rekao je sve najbolje. Oduševljen je načinom na koji se naša zemlja odnosi prema izbjeglicama. Iako su vijesti o masakru u Parizu obišle cijeli svijet, Ali je rekao kako vijesti do njih rijetko kad dopru.

POGLEDAJTE VIDEO: O Hrvatskoj i Hrvatima samo najbolje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sirijac je oženjen i ima troje djece. Iako je trenutno na putu do zemalja Zapadne Europe, Ali je rekao kako se nada da će se on, ali i svi ostali Sirijci, vratiti u svoju domovinu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Medeni_Medo 21.11.2015.

    Svaka čast Aliju, vjerujem da je častan čovjek, ali jedna lasta ne čini proljeće.

  • 1955 21.11.2015.

    To je sirijac pravi i osobno ga poznam jer smo radili zajedno. Govori hrvatski bolje nego trećina hrvatskih spikera na tv.

  • dundu 21.11.2015.

    pa to ne ganci iz niša kakav sirijac

Komentiraj...
Vidi sve komentare