To je to što me zanima!

'Alkohol i cigarete moraju biti 100 posto skuplji, inzistiram!'

Najmanje 100 posto, to je jedina učinkovita mjera. Stopostotno povećanje cijena cigareta i alkoholnih pića smanjuje za 60 posto ulazak djece u svijet pušenja i alkohola", izjavio je Kujundžić...
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak je ponovio da inzistira na stopostotnom porastu trošarina na cigarete i alkohol obrazloživši to kao jedinu učinkovitu mjeru za sprječavanje tih oblika ovisnosti. 

"Najmanje 100 posto, to je jedina učinkovita mjera. Stopostotno povećanje cijena cigareta i alkoholnih pića smanjuje za 60 posto ulazak djece u svijet pušenja i alkohola", izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

NA ALKOHOL I CIGARETE Kujundžić želi više trošarine: 'Hrvati će odlučiti što žele'

Na protivljenja poslodavaca dodatnom oporezivanju duhanskih i alkoholnih proizvoda zbog opasnosti od rasta sive ekonomije i smanjenja broja radnih mjesta, Kujundžić odgovara da "svaka mjera ima i svoje štetne strane, ali su one puno manje u usporedbi sa spašavanjem živote djece".

MISTER BLEFER Kad dr. Kujundžić nešto obeća, jedno je sigurno - ništa od toga

Uvjeren je i da će za to dobiti podršku od koalicije i premijera, jer je to u interesu cijele društvene zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 328

  • lilianst 06.08.2018.

    Ministar jedino zna podići cijene, nikakva druga znanja nema. To znaju i djeca u vrtiću. Žali bože što sjedi na ministarskoj fotelji, bolje da se drži isključivo operacijske sale.

  • plomp 03.08.2018.

    Gospodine Kujundžiću, inzistiram na 110% kvalitetnijoj i 600% bržoj medicinskoj skrbi. Isto tako, inzistiram na povećanju broja osoblja, smanjenju broja pacijenata po liječniku opće prakse, otpuštanju uhljeba koji svojom nestručnošću uništavaju živote svojih pacjenata. Inzistiram na vašoj ostavci jer ste nesposobni, bahati i nepoželjni. Kao što vidite, svi mi možemo inzistirati. Nažalost, vi i vama slični neće trbuhom za kruhom, previše vam je dobro ovdje da biste otišli. Pa nema takve banana države u kojoj biste mogli ovako dobro živjeti a da pri tome ne radite ništa, osim prosipanja govana gdje god se pojavite. Fujjjjj

  • pijevac 03.08.2018.

    ne bih imao ništa protiv da se sav taj novac koristi za zdravstvo i da još država uplati 25% na tu svotu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare