To je to što me zanima!

Alpinist (46) pao sa stijene na Paklenici, spasili ga HGSS-ovci

Alpinist D. S. (46) pao je s trećeg međusidrišta i višestruko ozlijedio glavu, vrat i ruku. Sa stijene su ga spustili gorski spašavatelji iz Zadra i Sarajeva
Vidi originalni članak

Dva alpinista i alpinistica u nedjelju su se penjala po stijeni Kuk u kanjonu Velike Paklenice. Krenuli su od Paščetnice na smjer Desno rebro. Alpinist D. S. (46) pao je s trećeg međusidrišta i višestruko ozlijedio glavu, vrat i ruku. Alpinistica je nazvala centar 112 oko 12.45 sati. Sa stijene su ga spustili gorski spašavatelji, njih 10-ero iz HGSS stanice Zadar, dvojica GSS-ovaca iz Sarajeva te dvoje neozlijeđenih prijatelja penjača. 

Ozlijeđenog alpinistu u 14 sati  predali su Hitnoj medicinskoj pomoći koja ih je čekala u podnožju kanjona.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Mima Šiš 29.04.2013.

    Ja i kopam i kenjam po novinama. Ali kada idem na Velebit znam što mogu i kuda mogu ali i koliko mogu.

  • 29.04.2013.

    Možda da u cilju razvoja penjačkog turizma mi lojalni građani, porezni obveznici, skupimo novce za adrenalinske ovisnike i da se tim novcem GSS-u izgradi centar na Paklenici, sa ambulantom i dnevnom bolnicom za manje zahvate. Da, i heliodrom na krovu, da se ovi teži pacijenti prebace u gradske bolnice. Kad već dajemo Bandiću za fontane i atomska skloništa, možemo dati i za ovo.

  • zabadavirodu 28.04.2013.

    Pitam se sto vi koji kao ne odobravate ovaj sport u zivotu radite vjerovatno sjedite po terqsam satima i komentirate druge. Ovo je ljubav i gust i sport kao i svaki drugi, netko voli izazove i adrenalin a netko kafenisanje po cijele dane. Odite kopat da ne kenjate tu po novinama. Hgss kapa do poda trebali bi imat place kao ovi u eu parlamentu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare