To je to što me zanima!

Alžircu su odbili zahtjev za državljanstvo zbog seksizma

Francuska je odbila zahtjev Alžirca za državljanstvo zbog seksističkih stavova i nepoštivanja vrijednosti francuske kulture koja se zalaže za jednakost spolova
Vidi originalni članak

Alžircu, stanovniku Francuske, odbijen je zahtjev za dvojno državljanstvo zbog njegovih seksističkih stavova. Čovjek, koji još uvijek nije identificiran, oženjen je za Francuskinju, no ne dopušta joj da slobodno izlazi iz kuće i govori. Francuski ustav navodi da Francuska može odbiti i oduzeti nekome državljanstvo u slučaju da se procijeni da stupanj integracije u francusku kulturu nije na potrebnoj razini.

Glasnogovornik ministra unutarnjih poslova Claude Gueant, rekao je za The Telegraph da čovjek nije uspio prihvatiti francuski način života. 

- Njegovo ponašanje pokazuje nedostatak asimilacije u francusku zajednicu, njegovi stavovi nisu u skladu s francuskim vrijednostima, pogotovo kada govorimo o jednakosti žena i muškaraca - dodao je Gueant.

Političarka Marine Le Pen podržala je odluku ministarstva tvrdeći da su vrijednosti za koje se država zalaže bitnije od pojedinačnih interesa. Poznata je po svojoj politici koja žestoko osuđuje seksizam.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fijuman 11.06.2011.

    Ma tako i treba ili ćeš se držati i poštivani zakone države u kojoj živiš i koja te hrani ili vritnjak u guzicu. Ja bih ga još kazneno prijavio zbog počinjenja kaznenog djela ravnopravnosti spolova, a državljanstvo mi ne bi dobio dok ne položi ispit za isto. Tako nama draga Velika Britanija tek nakon nekoliko godina boravka odlučuje o ostanku i državljanstvu, a primitak se plaća od 1000 pa na više funti. Ne dobije se bez položenog testiranja i plaćanja visokikh naknada, a naši skidagaćari su ga dijelili kapom i šakom bez ikakvih kriterija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare