To je to što me zanima!

Američka senatorica: U vojsci me vrebao i silovao nadređeni

Kaže da je vidjela toliko propusta u procesima oko seksualnog zlostavljanja da je to oblikovalo njezin pristup podređenima i motiviralo je da se izbori za promjene
Vidi originalni članak

Martha McSally, senatorica američke savezne države Arizone u obraćanju Senatu kazala je da je silovana u vojsci. McSally je 26 godina služila u američkim Zračnim snagama, a kaže kako silovanje nije prijavila jer nije vjerovala sistemu te je bila posramljena i zbunjena te je krivila sebe.

- Moja želja da se borim protiv seksualnog napastovanja u redovima vojske nije izvanjska, već duboko osobna - rekla je, prenosi Fox News.

Kaže da je vidjela toliko propusta u procesima oko seksualnog zlostavljanja da je to oblikovalo njezin pristup podređenima i motiviralo je da se izbori za promjene. 

- Preživjela sam seksualni napad, ali ga nisam prijavila. Kao mnogi muškarci i žene nisam vjerovala sustavu. Krivila sam sebe. Zlostavljači su iskoristili svoje pozicije moći. Mislila sam da sam snažna, ali osjećala sam se bespomoćno. U jednom slučaju me vrebao i napao nadređeni časnik - rekla je.

Zbog očaja i načina na koji sam se osjećala kao žrtva skoro sam napustila Zračne snage nakon 18 godina, rekla je i dodala kako se osjećala kao da je sustav ponovno siluje.

- Ali nisam otišla. Odlučila sam ostati i nastaviti služiti, boriti se i voditi. Da budem glas iz redova žena, a zatim iz Kongresa i sada Senata - kazala je McSally.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Provokator2322 08.03.2019.

    nema šta žena tražiti u vojsci osim ako želi biti čistačica pušaka, ako voli nek izvoli

  • 07.03.2019.

    Kako god, ova ne izgleda, da je rekla "ne" odmah nego sada, nakon jedno 26 godina ili tu negdje...

  • beowulf1 07.03.2019.

    Meni prije svega, vojska i policija nisu ženska zanimanja, nisam za diskriminaciju, nego u tim uvjetima i opasnostima, samoj obuci, a da ne pričamo među hrpom muškaraca, nema opravdanja, ali događaju se takve stvari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare