To je to što me zanima!

Američka vojska želi uvrstiti iPhone u svoju ratnu opremu

Amerikanci će testirati pametne telefone, tablete i aplikacije koje bi im mogle pomoći u ratovanju. Testiranja će se provoditi na području Novog Meksika i Teksasa
Vidi originalni članak

Američka vojska provodit će testiranja s različitim modernim uređajima koji bi im mogli pomoći u ratnim akcijama. Amerikanci planiraju od sljedećeg tjedna provoditi vježbe na području Novog Meksika i Teksasa u kojima će testirati iPhone, iPad i Android uređaje kako bi vidjeli mogu li ih iskoristiti u ratnim akcijama.

Amerikanci će iskoristiti uređaje koji već postoje na tržištu kako ne bi bilo potrebno dodatno ulagati u proizvodnju novih. Žele ih učiniti izdržljivijima i žele rješenje "direktno iz kutije", piše CIO.

Hardveri i softveri najbitniji su vojsci budući da su to aplikacije koje će se razvijati za cijelu vojsku i svi ih mogu koristiti. Aplikacije će se razvijati i za posebne misije i jedinice. Najzanimljivija aplikacija zove se SoldierEyes. Ona pokazuje vojnicima kretanje jedinica u realnom vremenu i kretanje ostalih vojnika na širem području. 

Američka vojska naglašava važnost ovog projekta koji bi mogao bitno utjecati na buduće vojne operacije. U slučaju da testiranja uspiju i aplikacije se pokažu korisnima u budućnosti će svi vojnici kao dio standardne opreme imati iPhone i iPad.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ispravak_navoda 08.06.2011.

    hahaah, sad ce se igrat mw2. nego, kaj ak neko hacka u tom ratu? hmm? ak vidis svacije tockice na ajfonu, to je cheat! :D

  • axlica 07.06.2011.

    išit miljama ispod android mobitela

Komentiraj...
Vidi sve komentare