To je to što me zanima!

Američke zdravstveni vlasti: 'Ne ljubite i ne grlite svoje kokoši'

Zbog porasta broja oboljelih od salmoneloze u Sjedinjenim Državama, zdravstvene vlasti su poslale preporuku koja je neke nasmijala - zatražile su od Amerikanaca da prestanu ljubiti svoje kokoši i drugu perad
Vidi originalni članak

"Ne ljubite i ne grlite perad i nemojte jesti ni piti u njihovoj blizini", ozbiljno je zamolio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), glavna savezna državna agencija za javno zdravstvo.

CDC drži da je porast broja slučajeva salmoneloze djelomično povezan s takvim ponašanjem: od sredine veljače registrirana su 163 slučaja, od kojih su 34 završila hospitalizacijom.  

"Prema razgovorima s oboljelima utvrđeno je da su kontakti s peradi vjerojatan izvor epidemije", kažu stručnjaci agencije. 

NEUNIŠTIVI JOŽA Manolić se rodio za španjolske gripe, doživio azijsku, SARS i MERS, a sad je pobijedio koronu

"Iako djeluju čisto, kokoši i patke, mogu prenositi samonelu, bakteriju koja izaziva proljev, vrućicu i povraćanje", upozorava CDC.  

Vlasti su također preporučile detaljno pranje ruku nakon kontakta s peradi i odvraćanje djece da se s njima igraju.  

Do infekcije obično dolazi konzumacijom kontaminiranih jaja ili mliječnih proizvoda. Svake se godine u svijetu registrira više desetaka milijuna slučajeva salmoneloze koja je rijetko smrtonosna.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • EdukacijaNaKvadrat 22.05.2021.

    Meni je najbolje kad vlasnici pasa ljube svoje pse u usta.Nakon sto su njihovi psi lizali izmet sa svoje straznjice.Logika nula bodova.

  • IPswič 22.05.2021.

    Kokoši u americi najviše prenose spolne bolesti

  • Dalibor0704 22.05.2021.

    Što je sa onim USA farmerima koji ih siluju? Bolesna nacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare