To je to što me zanima!

Američki stručnjaci preporučili docjepljivanje Modernom

Docjepljivanje Modernom može biti najranije šest mjeseci od druge doze cjepiva Moderne. Gotovo 70 milijuna Amerikanaca potpuno je cijepljeno Modernom
Vidi originalni članak

Američko stručno povjerenstvo u četvrtak je preporučilo docjepljivanje cjepivom Moderna protiv koronavirusa za određene rizične skupine Amerikanaca, mjesec dana nakon što je donijelo sličnu odluku za cjepivo Pfizer/BioNTech.

Mišljenje koje je dostavilo savjetodavno povjerenstvo Uprave za hranu i lijekove (FDA), sastavljeno od znanstvenika, epidemiologa i stručnjaka za zarazne bolesti, nije obvezujuće, ali je rijetko da FDA ne prihvati preporuke.

Nakon jednodnevne rasprave stručnjaci su odlučili odobriti docjepljivanje Modernom za tri kategorije ljudi: starije od 65 godina, osobe u dobi između 18 i 64 godine koje su pod većim rizikom od razvoja teškog oblika covida-19 i za one čiji rad može uključivati često izlaganje virusu.

DO DALJNJEG Island obustavio Modernu zbog slučajeva upale srčanog mišića

Posljednja kategorija uključuje zdravstvene radnike, radnike u supermarketima, zatvorenike i osobe u skloništima za beskućnike.

Iste su definicije usvojene i za docjepljivanje Pfizerom.

Predstavnici Moderne kazali su da docjepljivanje tim cjepivom može pomoći u borbi protiv delta varijante virusa koja trenutno dominira.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • odjebausmikimaus 19.10.2021.

    Kud svi tud i coravi Mujo 💰💰💰

  • Origano5 16.10.2021.

    Je'es takve stručnjake.

  • Legalno Ilegalno 15.10.2021.

    Ajmooo narode još po koju beskorisnih vakcina uzmite.Biznis je taman dobro krenuo pa od viška glava ne boli,a ako tko još usput i odapne ,nema veze to je bila samo još jedna lasta koja nije činila proljeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare