To je to što me zanima!

Amerikanci su na Black Friday potrošili 11,4 milijardi dolara

Black Friday je prvi dan početka sezone rasprodaja. Kako je riječ tek o jednom danu, ostaje vidjeti hoće li kupci zadržati isto ponašanje tijekom cijelih blagdana
Vidi originalni članak

Prošlog petka, prvog nakon američkog blagdana Dana zahvalnosti, a koji se naziva Black Friday, Amerikanci su diljem zemlje potrošili 11,4 milijardi dolara te je zabilježen porast potrošnje od 6,6 posto u odnosu na isti dan lani. Istraživanje ShopperTrak potvrdilo je kako je ove godine oboren prošlogodišnji rekord kada je za Black Friday potrošeno 10,7 milijardi dolara. Online prodaja porasla je za 39.3 posto na Dan zahvalnosti te 24.3 posto na Black Friday, u odnosu na iste datume lani.

Black Friday inače je prvi dan početka sezone rasprodaja. Kako je riječ tek o jednom danu, ostaje vidjeti hoće li kupci zadržati isto ponašanje tijekom cijele sezone blagdanske kupovine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_102927 28.11.2011.

    Amerika je Amerika, niukad oni propast nece....pojam su za Njemacku a ne za ostatak svijeta. Svi ju kritiziraju, ali kad dodju tamo svi ju zavolu i zivu dostojanstveno, jer plaća je na vrime i svaki minut prekovremeno ti je placeno....mi smo 70 godina iza njih!!!!!!!

  • 28.11.2011.

    Nek troše, kaj im fali, i ja bi da mogu. Od plaće moraju odvojit 30% za troškove života, a 70% im ostane za osobnu potrošnju. A ne tu dobiš nekakvu crkavicu, dok račune platiš, hranu i troškove ne ostane ti ni 200 kn da otiđeš na pijaču, j... di ja to živim.

  • BlackRaven 28.11.2011.

    Porast od 6,6 % , uz inflaciju na godišnjem nivou od 12%+ , "uspjeh" ko i Jacin, a ovo je samo motivacija "tržišta" sa spikom : "evo ide nam nabolje"....Prevodeći ovo s intzerneta , dragi novinar je zaboravio a) da nas baš briga za one koji žive na račun cijelog svijeta, i b) da nas je još malo manje briga za njihove potrošačke bnavike, te c) zabporavio je također navesti da je roba široke potrošnje odoka 30% JEFTINIJA u USA nego u RH...

Komentiraj...
Vidi sve komentare