To je to što me zanima!

Anastazijin anđeo: On dodatno radi za bolesnu djevojčicu (2)

Slavonski Brod: Maler Damir Korinčić odriče se zarade da pomogne prijateljičinoj kćeri. Iako mu je supruga nezaposlena, a imaju dvoje djece, ni sekunde nije dvojio
Vidi originalni članak

Damir Korinčić (31) živi u podstanarstvu, supruga mu je nezaposlena, a imaju i dvoje djece, petomjesečnu kćer Nikol i sina Leona (4). Iako je i sam u teškoj financijskoj situaciji, odlučio je pomoći nekome kome je puno gore. Svaku kunu koju zaradi nakon redovitog radnog vremena poklanja malenoj Anastaziji Udovičić (2), djevojčici osuđenoj na život u bolnici. 

Dok druga djeca njezine dobi već trčkaraju, ona većinu vremena provodi u krevetu prikopčana na cjevčice i leži u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Čeka transplantaciju kratkog crijeva i jetre u Italiji. 

Silno sam im htio barem malo olakšati. Supruga se oduševila. Nije nam lako, ali hvala Bogu zdravi smo, kaže Damir s kojim smo razgovarali u pauzi farbanja

O njoj brine majka Suzana (25), Damirova školska prijateljica koja, osim još nekoliko bliskih prijatelja, nema nikoga tko bi joj pomogao i pružio potporu. Anastazijin otac ne želi imati posla s njima, a troškovi za njezinu njegu su golemi.

Osim uobičajenih dječjih potrepština, Anastaziji su potrebni lijekovi i posebni dodaci prehrani koje ne pokriva HZZO.

- Silno sam im htio barem malo olakšati. Supruga se oduševila. Nije nam lako, ali hvala Bogu zdravi smo – kaže Damir s kojim smo razgovarali u pauzi farbanja. 

Suzanina reakcija uvjerila ga je da je ispravno postupio. Njegovo srce je ispunjeno.

- Nije mogla vjerovati, samo me je pitala: ‘Zar ćeš stvarno to učiniti za moju kćer?’ - prisjeća se. 

Za odluku nije rekao ni roditeljima ni kolegama. 

Prvi su se javili i tražili Damirovu uslugu iz Taksi službe Dobra vila. Nisu planirali tako brzo osvježiti urede, ali željeli su pomoći.

Malena je već prvi dan života bila na operaciji

Anastazija ima gastrohizu, defekt trbušne šupljine. Rođena je s nerazvijenim crijevima izvan utrobe. Liječnici su joj ugradili centralno venski kateter pomoću kojeg je hrane. Pomoć uplatite na ime majke u Zabi. 

Broj tekućeg računa: 3235036801; IBAN: HR0723600003239232988

Idi na 24sata

Komentari 101

  • brod33 09.06.2013.

    svaka cast,svi ovi silni komentari su mi natjerali suze na oci..nemam rijeci....bravo!!!

  • damir kora 29.05.2013.

    evo dragi prijatelji da vam se osobno javim. ja sam damir korincic iz clanka i samo vam hocu puno zahvaliti na jako ljepim komentarima i znajte da ste me natjerali da zaplacem. hvala vam puno

  • marijaterezija2 28.05.2013.

    Damire divan si

Komentiraj...
Vidi sve komentare