To je to što me zanima!

Andrej Plenković nakon izbora: Nećemo mijenjati politiku prema BiH, jačat ćemo odnose

On je to kazao nakon što su postali poznati rezultati izbora za Hrvatski sabor a istaknuo je kako bi i za novu vladu koju bi on vodio bilo važno riješiti problem izbornog zakona BiH
Vidi originalni članak

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković najavio je kako će, okupi li vladajuću većinu i u naredne četiri godine, nastaviti jačati odnose s Bosnom i Hercegovinom odnosno provoditi istu politiku kao i do sada u odnosu na susjednu zemlju.

"Možemo očekivati odličnu suradnju kao i do sada i potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu", kazao je Plenković kako ga u četvrtak citira portal sarajevskog "Dnevnog avaza".

On je to kazao nakon što su postali poznati rezultati izbora za Hrvatski sabor, a istaknuo je kako bi i za novu vladu koju bi on vodio bilo važno riješiti problem izbornog zakona BiH odnosno načina biranja člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata.

VELIKI POPIS Tko je dobio koliko glasova? Anušić jači i od Plenkovića, evo tko im se uspio malo približiti...

"Naše nastojanje je da zemlja (BiH) bude funkcionalna i da učinimo iskorake, a osobito politički akteri i institucije u Bosni i Hercegovini, da se riješi ovo pitanje koje je preostalo u vezi izbora hrvatskoga člana Predsjedništva na teritoriju Federacije", kazao je Plenković.

Mediji u BiH opširno su izvijestili o hrvatskim parlamentarnim izborima uglavnom zaključivši kako se politika Hrvatske prema BiH neće bitnije mijenjati tko god bude u prilici sastaviti novu vladu.

Suglasni su kako su veći izgledi da HDZ to učini nego dosadašnja oporba unatoč tome što je u kampanji bila ujedinjena u kritikama na račun vladajuće stranke.

KOMENTIRAO IZBORE Plenković: Ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine i naše treće Vlade

Političari u BiH do četvrtak ujutro nisu komentirali rezultate izbora u Hrvatskoj no ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković nije skrivao zadovoljstvo zbog toga što je mjesto u Hrvatskom saboru izborio Armin Hodžić kao predstavnik bošnjačke nacionalne manjine.

"Bošnjaci nakon više godina ponovo imaju svoj glas i predstavnika u Hrvatskom saboru", naveo je Konaković koji je to opisao kao "fantastičan uspjeh".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokodašica 18.04.2024.

    aktualni predsjednik vlade ima iste odnose sa bih kao i bivši trener i predsjednik dinama xD

  • nedam se 18.04.2024.

    Plenki, moj naklon . Ovaj narod zaslužuje do smrti hdz . Čestitam!

Komentiraj...
Vidi sve komentare