To je to što me zanima!

'Mi tu nemamo nikakvih dilema kad je riječ o ustaškom režimu'

Podsjetio je da je objavljeno 37 kurikuluma, a ostala su još dva koja će biti usuglašena. Napomenuo je kako je kurikulum povijesti ponovno postao tema
Vidi originalni članak

Premijer Plenković na Vladi se osvrnuo na SDP-ovu interpelaciju o nabavi borbenih aviona koja je odbijena u Saboru. 

- Rasprava i uvjerljiv rezultat glasovanja pokazali su da je ta interpelacija neosnovana, neutemeljena i netočna. Zbog sigurnosti Hrvatske Vlada je i dalje privržena kupnji višenamjenskih aviona zapadne tehnologije - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na obrazovnu reformu napominjući da je Vlada odlučna ispuniti ambiciju da se krene iduće godine u s njezinom primjenom novih kurikuluma u svim predmetima. Podsjetio je da je objavljeno 37 kurikuluma, a ostala su još dva koja će biti usuglašena. Napomenuo je kako je kurikulum povijesti ponovno postao tema. 

- Cilj Vlade je da obrazovni sustav bude prilagođen realnim potrebama tržišta rada, ali i da standard informacija koji mladi moraju dobiti kroz školovanje moraju ukorijeniti djeci ključna identitetska pitanja, detaljno obrazloženu hrvatsku povijest, kulturu i jezik. Cilj nam je da nove generacije jako dobro znaju što su to vrijednosti Domovinskog rata, ali i da se jasno određuju prema Holokaustu i režimima koji su bili najgori tijekom 2. svjetskog rata. Mi tu nemamo dileme kad je riječ o ustaškom režimu. U kurikulumu nema relativizacije holokausta - poručio je premijer. 

Traži se strateški partner za Croatia Airlines

Vlada je pokrenula postupak traženja strateškog partnera za Croatia Airlines, a osnovano je i povjerenstva koje će provoditi taj postupak i predložiti odabir partnera. Ministar prometa Oleg Butković napomenuo je da je nacionalnim programom reformi utvrđeno kako se daljini razvoj i unaprjeđenje poslovanja CA može realizirati samo s ozbiljnim strateškim partnerom.

Zadaća povjerenstva je osigurati dovođenje strateškog partnera sa značajnim iskustvom u civilnom zrakopolovstva koji bi osigurao širenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela imajući u vidu važnost redovnog i cjelogodišnjeg povezivanja u domaćem i međunarodnom zračnom prometu te  potrebu za daljnji razvoj turističkih potencijala Hrvatske.

Zadaća partnera bit će i dokapitalizacija društva, sudjelovanje u obnovi flote sukladno planovima širenja te daljnji razvoj tehničkih servisa. Zadaća povjerenstva je da se osigurati da vlasnik koji će upravljati zrakoplovnom kompanijom bude iz Europske unije s ciljem održavanja operativne licencije zračnog prometa.   

Idi na 24sata

Komentari 194

  • Mario8073 22.02.2019.

    Uvjek je tako, šta mislite da su Hrvati budale? Uvjek spomenu Ustaše kad na drugoj strani prodaju Hrvatsku. A narodu mažu osi sa ustašama. E Plenki stvarno si Lo....a

  • Mario8073 22.02.2019.

    Ovaj tip mi se već gadi . Dosta više od povjesti, daj posla mladima.

  • Zorba 22.02.2019.

    Sad bu Plenki najebal kod patiljka u Bujici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare