To je to što me zanima!

Andrija Hebrang obrušio se na mrtvog Ivicu Račana

Andrija Hebrang iz HDZ-a poručio je da hrvatsku politiku treba hitno “deračanizirati”. Oko toga, rekao je, nema nikakvih moralnih dilema
Vidi originalni članak

Pod pojmom deračanizacija HDZ-ov Andrija Hebrang podrazumijeva uklanjanje antihrvatstva, komunizma, socijalne neosjetljivosti, rasprodaje nacionalnih bogatstava, nepoštivanja državnih simbola, ali i sprječavanje rasipništva s političke scene. Iako je upravo on prvi političar koji je samo nekoliko mjeseci nakon Račanove smrti kritički progovorio o njegovu liku i djelu, Hebrang oko toga nema nikakvih moralnih dvojbi.
- Ovo je odgovor SDP-u na detuđmanizaciju. Upravo je SDP izašao s tim pojmom neposredno nakon Tuđmanove smrti, a ja sam, za razliku od njih, bio strpljiviji u vezi toga - izjavio je Hebrang.
Napomenuo je i da se SDP nije usudio prigovoriti Tuđmanu za života, a on je, kaže, Račanu sve izrečeno spočitnuo dok je bio živ. HDZ-ovac Račanu zamjera što je izveo SDP iz Sabora kad se glasovalo o odcjepljenju od Hrvatske, što je, kaže, suprotno državotvornoj ideji. Za mandata koalicijske vlade, podsjeća Hebrang, smanjene su plaće državnim službenicima, prava braniteljima i porodiljne naknade. Račan je, ističe, bio jedini političar novije hrvatske povijesti koji je darovao teritorij - Savudrijsku valu, a rasprodao je i nacionalno bogatstvo.
Njegova Vlada imala je i neracionalan odnos prema novcu, što je rezultiralo sto postotnim povećanjem vanjskog duga, rekao je Hebrang. Kao Račanov krimen naveo je i pozitivan odnos prema komunističkim zločincima i zločincu Titu, a SDP-ovcima zamjera što uporno odbijaju staviti ruku na srce dok se intonira državna himna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • diki 16.10.2007.

    Lešinari su uvijek najsitiji i najviše napadaju a to je zato što se žrtva nemože braniti. Ovo je poznato kod Hebranga, Pokojnik nema tvornicu ali zato Hebrang ima bolnicu i još štošta..

  • user_17701 16.10.2007.

    Sve su hdz-ovske hulje odjednom iskrsnule pred izbore, a kako da nazovemo pretvorbu i privatizaciju? Tuđmanizacija!

  • No 1_255 15.10.2007.

    nije važno što kaže, već tko kaže, a zna se tko je Andrija Hebrang. Lažov i kriminalac koji je, NAŽALOST, uništio Hrvatsko zdravstvo tobože reformom ( čitaj pljačkom ) u korist malog broja lječnika koji su išli u zakup po modelu koji je svugdje u svijetu odbaćen. Malo mu je pa bi htio još?

Komentiraj...
Vidi sve komentare