To je to što me zanima!

Anđeli policajci našli stan zlostavljanoj ženi i djeci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bono i Nikola dobili su nagradu Ponos Hrvatske 2007. jer su siromašnoj obitelji sagradili kuću. Ovaj put obitelj Filips su spasili od zlostavljanja
Vidi originalni članak

Marija Filips (31) i njezine dvije malene djevojčice, Martina i Marina, zbunjeno su se okretale oko sebe. Policajci Policijske uprave vinkovačke, Nikola Kajkić (36) i Bono Tomašević (38), doveli su ih u novouređeni stančić u središtu Županje. Rekli su im da je to sada njihov novi dom. Još prije nekoliko mjeseci Marija i djevojčice trpjele su zlostavljanje svog pijanog oca i supruga.
- Tukao ih je, tjerao od kuće, seksualno maltretirao djevojčice. Morali smo je nagovarati da ode od njega. Bojala se jer nije imala kamo, a i sirotinja su. Odlučili smo joj pomoći jer u Sigurnoj kući nije mogla dugo ostati. Grad Županja darovao im je stan, koji smo potom obnovili uz pomoć donatora. Kupili smo namještaj, čak i posuđe i posteljinu. To smo im darovali za Božić i bio je to prvi pravi Božić za djevojčice, a nama utjeha da smo nekome doista pomogli na pravi način - kažu Nikola i Bono kojima ovo nije prvi put da pomažu socijalno ugroženim obiteljima. Siromašnoj obitelji u Cerni sagradili su kuću uz pomoć brojnih dobročinitelja i 2007. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske. Vodu i grijanje uveli su u kuću druge obitelji. Kolege u policiji ih neizmjerno cijene, a građani o njima imaju samo riječi hvale.

DJECA JOŠ IMAJU TRAUME OD OCA KOJI IH JE TUKAO I MUČIO
Mlađa kći je malo govorila i tek se sada oporavlja. Tukao nas je svakodnevno, bez razloga. Često nas je izbacivao po noći iz kuće pa smo stajale na snijegu dok nas ne pusti natrag u kuću, priča izmučena i krhka Marija, kojoj je tek 31 godina, ali težak život na njoj ostavio je traga. Zbog zlostavljanja je bez zuba, mršava, ispijena...

POLICAJCI SU PO DRUGI PUT PONOS HRVATSKE
Policajci Nikola Kajkić  i Bono Tomašević su 2007. godine primili nagradu 24sata Ponos Hrvatske. Osmeročlana obitelj Đaković iz Cerne sa šestero male djece živjela je u neljudskim uvjetima. Policajci su im na Božić 2006. darovali svoje božićnice. Pozvali su sve prijatelje da im pomognu i sagradili su im kuću u ljeto 2007. Više o tome pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Markzg 10.11.2009.

    moja isprika ona009, greška zbog brzog čitanja :)

  • ona009 10.11.2009.

    MARKZG zlato citaj malo bolje......napisala sam da u saboru imaju placu 15000 a policija 3-4000 kn.....ajde kad ces vec komentirat..prije svega procitaj komentar pa komentiraj.

  • Markzg 10.11.2009.

    bravo dečki! Ona009 plača policajca nije do 15000 kn nego oko 4 do 5 tisuća...

Komentiraj...
Vidi sve komentare