To je to što me zanima!

ANKETA U Puli žele zabraniti toples i alkohol na plažama

Ako prođe taj prijedlog, na plažu u Puli više nećete moći sjesti i popiti pivo. A bit će zabranjeno i biti u toplesu, osim ako plaža nije nudistička. Kazne? Od 600 do 1300 eura
Vidi originalni članak

U Puli je u javnom savjetovanju prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru prema kojem bi na plažama i ostalim dijelovima pomorskog dobra bilo zabranjeno konzumirati alkohol. Izuzeća su kod kafića i restorana koji te površine, temeljem odobrenja nadležnog tijela, kriste za pružanje ugostiteljskih usluga. Ako prođe taj prijedlog, na plažu u Puli više nećete moći sjesti i popiti pivo. 

No to nije sve. U istom prijedlogu je i dio o odijevnim kombinacijama na plaži pa tako piše da je zabranjeno kretati se bez kupaćeg kostima ili dijela kupaćeg, osim ako se radi o nudističkoj plaži. Kazne za to su od 600 do 1300 eura.

Prijedlog odluke izazvao je žestoke reakcije. Dok neki smatraju kako je to nedopustivo upirući prst u konzervativnu vlast i gradonačelnik Filipa Zoričića, koji je do ne tako davno zabranjivao cajke u tom gradu jer taj izričaj, kako tvrdi, ne pripada tom podneblju i mentalitetu, drugi smatraju da reda na plažama i pomorskom dobru mora biti.

Što vi kažete?

Idi na 24sata

Komentari 88

  • TVP 18.10.2023.

    Čim netko samo spomene ili predloži neki red i kulturno ponašanje na javnim mjestima odmah se mnogi dižu.

  • bojovnik 18.10.2023.

    idiotizam je neizmjerljiv

  • sinjskidišpetpk 18.10.2023.

    toples zabranit na cijeloj hrvatskoj obali.nije primjereno i stvara nelagodu svima ostalima u okruženju,pa da je riječ i o samoj adrianii limi,nebitno.još bitnije,psima također zabranit pristup plazi koja nije namjenjena psima nego ljudima,naplatit kaznu po visini jedne prosječne hrvatske plaće.hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare