To je to što me zanima!

Anonymousi tvrde da je religija bolest: Objavljuju rat Crkvi?

Skupina je napala tri internetske stranice crkava iz Sjeverne Karoline. Ostavili su poruku da je religija bolest koja stvara mržnju i netoleranciju te uzrokuje ratove
Vidi originalni članak

Mogući članovi hakerske skupine Anonymous 2. ožujka su srušili tri internetske stranice povezane s Katoličkom crkvom. Na naslovnice stranica stavili su isječke govora evolucijskog biologa i ateista Richarda Dawkinsa uz izjavu da su sve religije bolest, javlja Christian post.

- Budimo jasni od samog početka: bilo koja religija na ovom svijetu je bolest. Bolest koja stvara mržnju i netoleranciju, bolest koja ljude dovodi to toga da ratuju sa svojim kolegama, bolest koja je na svijet došla davno, dok čovjek nije bio obrazovan, bolest koja je donijela lažnu nadu onima koji su vjerovali i teror onima koji su se usudili nevjerovati, napisali su Anonymousi u svojoj poruci, a u nastavku su religiju i kršćanstvo optužili da su izvor većine ratova.

Religiju su, uz svjetske vlade, identificirali kao glavni izvor ugnjetavanja i kao silu koja potlačuje ljude, a vlast daje odabranima.

Christian post tvrdi da se ne može sa sigurnošću reći da su napadači stvarno bili članovi skupine Anonymous koja ja ranije, između ostalog, napala stranice FBI-a, iako su se Anonymousi napadom pohvalili na svom Twitter profilu.

Video s Richardom Dawkinsom objavljen je na stranicama crkava iz Sjeverne Karoline


Idi na 24sata

Komentari 317

  • Name_1 10.03.2012.

    KONY2012

  • Florijan 10.03.2012.

    S istom argumentacijom, može se tvrditi i da je ateizam bolest, no zanimljivo da je posljednjih godina jedino kršćanstvo, a posebno katoličanstvo na najžešćem udaru. Živimo u bolesnom svijetu, prepunom netolerancije i mržnje. Bilo koja od velikih svjetskih religija, ne poziva na mržnju i rat, to čine manipulatori.

  • ivekds 10.03.2012.

    Kakve ove komentare čitam, to djeca u vrtiću nebi rekla. Kako uopće nešto takvo možete podržavat, Kako ste jadni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare