To je to što me zanima!

Đapić najavljuje Tech City u Osijeku za 8000 stanovnika

Nezavisni kandidat Anto Đapić predstavio je projekt Tech City za koji tvrdi da ima zainteresirane američke investitore. Planira oživjeti grad i Osijek okrenuti mladima
Vidi originalni članak

U roku od osam godina, u tri faze izgradit ću u Osijeku novi grad na Pampasu! Zvat će se Tech City i tamo će na 70 hektara zemljišta biti 120 novih poduzeća, 960 novozaposlenih, 2000 stanova i 8000 stanovnika. I za taj projekt već imam zainteresirane američke investitore, najavio je Anto Đapić, kandidat nezavisne liste za osječkog gradonačelnika, ključnu stavku svojeg gospodarskog programa kojim kani "oživjeti grad" i "Osijek okrenuti mladima".

- Ovo je plod mojeg promišljanja razvoja grada još iz vremena kad sam bio uspješan gradonačelnik 2005. godine i kad sam, također, bio poduzimao određene korake u oporavku gospodarstva u Osijeku. Osijek mora postati receptivno, a ne emisijsko središte. Treba prekinuti praksu da mladi napuštaju grad, jer toliki odljev mozgova ne bi mogli izdržati ni puno veći i snažniji gradovi - kaže Anto Đapić.

Temelj svojih najava Đapić vidi u 23.000 studenata u Osijeku i vrlo snažnoj akademskoj zajednici. 

Za drugi kapitalni projekt, Aviopolis, Đapić je najavio da također ima zainteresirane izraelske investitore, kao što su za veliki regionalni logistički centar zainteresirani Turci.

Ništa od onoga što najavljujem nije virtualno, nego iza svega postoje već iskustva i kontakti koji će se kroz kasnije natječaje pretvoriti u stvarnost, tvrdi Đapić.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • marnik954 08.04.2013.

    Možda se vratim iz Švedske...

  • zagi 24 05.04.2013.

    jel to gospona magistra neka droga zela?

  • dekic 05.04.2013.

    treba osnovati preki sud za takve izjave kada dođeš na vlast ako ne ostvariš 60% od svojih izjava pravo prdekana bez dugotrajnog suđenja

Komentiraj...
Vidi sve komentare