Obavijesti

News

Komentari 36

Đapić najavljuje Tech City u Osijeku za 8000 stanovnika

Đapić najavljuje Tech City u Osijeku za 8000 stanovnika
1

Nezavisni kandidat Anto Đapić predstavio je projekt Tech City za koji tvrdi da ima zainteresirane američke investitore. Planira oživjeti grad i Osijek okrenuti mladima

VIDEO

U roku od osam godina, u tri faze izgradit ću u Osijeku novi grad na Pampasu! Zvat će se Tech City i tamo će na 70 hektara zemljišta biti 120 novih poduzeća, 960 novozaposlenih, 2000 stanova i 8000 stanovnika. I za taj projekt već imam zainteresirane američke investitore, najavio je Anto Đapić, kandidat nezavisne liste za osječkog gradonačelnika, ključnu stavku svojeg gospodarskog programa kojim kani "oživjeti grad" i "Osijek okrenuti mladima".

- Ovo je plod mojeg promišljanja razvoja grada još iz vremena kad sam bio uspješan gradonačelnik 2005. godine i kad sam, također, bio poduzimao određene korake u oporavku gospodarstva u Osijeku. Osijek mora postati receptivno, a ne emisijsko središte. Treba prekinuti praksu da mladi napuštaju grad, jer toliki odljev mozgova ne bi mogli izdržati ni puno veći i snažniji gradovi - kaže Anto Đapić.

Temelj svojih najava Đapić vidi u 23.000 studenata u Osijeku i vrlo snažnoj akademskoj zajednici. 

Za drugi kapitalni projekt, Aviopolis, Đapić je najavio da također ima zainteresirane izraelske investitore, kao što su za veliki regionalni logistički centar zainteresirani Turci.

Ništa od onoga što najavljujem nije virtualno, nego iza svega postoje već iskustva i kontakti koji će se kroz kasnije natječaje pretvoriti u stvarnost, tvrdi Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.