To je to što me zanima!

Apokalipsa na sjeveru Italije: Bujica je odnijela šumu...

Cijela je Italija pretrpjela štetu no najgore je u Bellunu. Uništeno je 100.000 hektara šume zbog klizišta, a ceste će se morati ponovo izgraditi. Neka mjesta su bez struje
Vidi originalni članak

Nevrijeme je ovaj tjedan poharalo talijansku provinciju Belluno. Angelo Borrelli, šef civilne zaštite je u subotu govorio o "apokaliptičnoj situaciji". U nekim mjestima već danima nema struje niti pitke vode. Nakon aktivacije klizišta u petak neka su sela ostala odsječena.

Cijela je Italija pretrpjela štetu no najgore je u Bellunu. Uništeno je 100.000 hektara šume zbog klizišta, a ceste će se morati ponovo napraviti. Na terenu je 3000 spašavatelja. Velika šteta je prijavljena i u Udinama. Šteta iznosi više milijardi eura. Što se tiče Venecije koja je poplavljena početkom tjedna, stanje je bolje. Ponovo ima tople vode i nivo vode je znatno opao u odnosnu na ponedjeljak. 

Poginulo 17 ljudi

Njemački turist preminuo je u petak od udara munje na Sardiniji, dok je još jedna osoba pogođena munjom prije nekoliko dana preminula u bolnici, priopćila je u subotu Talijanska agencija za civilnu zaštitu.

Glasnogovornica agencije izjavila je da je prijavljeno 17 smrtnih slučajeva vezano uz nevrijeme.

Mnoge žrtve izgubile su život kada je na njih palo drveće.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kormilar 04.11.2018.

    Došli su nam tajfuni iz Amerike u susjedstvo i pitanje je vremena kad će nama u Hrvatskoj zakucati na vrata!Žalosno što smo mi ljudi svojim nastranim djelovanjem učinili od klime na ovoj planeti!

  • Živjela cenzura! 03.11.2018.

    U Slavoniji nije bila bujica, ali su nam pola šuma odnijeli.

  • samasama 03.11.2018.

    ja sam u ponte della priula, ovih dana je palo mnogo kiše i jedino je most preko rijeke zatvoren

Komentiraj...
Vidi sve komentare