To je to što me zanima!

Australski ministar: SAD su si same krive za objavu depeša

Julian Assange (39) do 14. prosinca ostaje u pritvoru. Sud mu je odbio jamčevinu zbog opasnosti od bijega. Podržao ga je Kevin Rudd koji za sve krivi SAD
Vidi originalni članak

Osnivač WikiLeaksa prenoćio je u britanskom pritvoru zbog optužbi za silovanje dviju Šveđanki. Odbijena mu je jamčevina zbog opasnosti od bijega te će do prvog saslušanja 14. prosinca ostati u pritvoru. Julian Assange (39) na sudu je u utorak rekao da će se boriti protiv izručenja Švedskoj jer je uvjeren da su optužbe američka spletka nakon koje slijedi izručenje SAD-u. 

Ministar vanjskih poslova Assangeove rodne Australije stao je u njegovu obranu rekavši kako si je Amerika sama kriva za objavu povjerljivih dokumenata jer su ih oni originalno pustili. Kevin Rudd se osvrnuo na loše osiguranje američkih veza.

- Assange nije odgovoran za nedozvoljenu objavu 250.000 dokumeta s diplomatskim porukama. Amerikanci su odgovorni - rekao je Rudd, a prenosi Reuters. U obranu izjave ministra Rudda stala je i premijerka Julia Gillard koja je rekla da radi fantastičan posao.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • chase45 08.12.2010.

    treba proteste organizirat po cijelom svijetu mi pred svojom vladom ostali pred svojom i pokazat ovim p.....a da nemože više ovako da je ljudima dosta laži i nepravde i ovakve gluposti da puste nevina čovjeka neka objavi sve neka kaže svjetu kako jeste samo je šteta da u svakoj državi na svijetu nema po jedan ovakav čovjek netreba stat sa amerikom i njihovim dokumentima treba svaku državu stavit pod svjetlo i englesku najprije i pitat ih zar blaiburg nije nesto slično kao hitlerove žrtve a za blaiburg su odgovorni oni i to se zna samo ovisi tko povjest piše trenutno ali doći će i do toga kao što je napiso jose mari baqero zaklela se zemlja da se na njoj ništa nemože sakrit.... tako i dan danas na poljima graza zemlja još izbacuje kosti žrtava blaiburga!!!!

  • zlundralo 08.12.2010.

    zakaj se danas više nemože na wikileaks

  • jose mari baqero 08.12.2010.

    Zaklela se zemlja da se na njoj ništa nemože sakrit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare