To je to što me zanima!

Assangeu 50 tjedana zatvora zbog kršenja uvjetnog otpusta

Skrivanjem u veleposlanstvu namjerno ste se stavili izvan dosega vlasti, a u isto ste vrijeme i dalje ostali u Velikoj Britaniji, poručila je sutkinja Assangeu koji je uhićen nakon što godina u veleposlanstvu Ekvadora
Vidi originalni članak

Suosnivač Wikileaksa Julian Assange (47) dobio je 50 tjedana zatvora nakon što su ga proglasili krivim za kršenje uvjetnog otpusta i bijega u ekvadorsko veleposlanstvo

U ekvadorskom veleposlanstvu je našao azil 2012. godine kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za seksualni napad koje je demantirao. Na sudu su pročitali njegovo pismo u kojem kaže kako se ispričava onima koji misle da ih nije poštovao. 

- Tad sam učinio ono za što sam mislio da je najbolja ili možda jedina stvar koju sam mogao napraviti - rekao je. 

U izricanju kazne sutkinja Deborah Taylor rekla mu je kako je teže zamisliti ozbiljniji prekršaj od njegova. 

- Skrivanjem u veleposlanstvu namjerno ste se stavili izvan dosega vlasti, a u isto ste vrijeme i dalje ostali u Velikoj Britaniji - rekla je sutkinja. Odvjetnik Mark Summers rekao je kako se njegov klijent borio sa strahom predaje SAD-u zbog rada Wikileaksa. 

- Kako su prijetnje stizale iz SAD-a, one su zasjenile sve - rekao je. Dok su Assangea odvodili u ćeliju podigao je šaku prema ljudima koji su ga podržavali iz galerije, na što su i oni uzvratili podignutim šakama te povicima sudu 'Sramite se', piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Usora1 01.05.2019.

    ma malo je to brate, treba amerima vise vremena da izmisle uvjerljivu optuzbu....

  • astraocta 01.05.2019.

    50 tjedana je potrebno da amerikanci smisle na koji način da ga osude na smrtnu kaznu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare