To je to što me zanima!

Australci se povlače iz Južne Koreje, Britanci se boje rata

Vojska Sjeverne Koreje dobila je odobrenje za napad u srijedu navečer no za sada nema informacija o napadu. Narednih dana bi mogla lansirati svoje projektile
Vidi originalni članak

Australija je u četvrtak objavila kako se radi na planu evakuacije 6.000 Australaca iz Južne Koreje, piše Telegraph. Julia Gillard, premijerka Australije, i Bob Carr, ministar vanjskih poslova pozvali su službeni Peking da intervenira kod svog saveznika kako ne bi došlo do nestabilnosti u regiji. 

Velika Britanija također je vrlo zabrinuta oko stanja u Sjevernoj Koreji. Britanski premijer David Cameron rekao je u četvrtak novinarima kako je ovog puta riječ o stvarnoj i velikoj prijetnji. 

- Vrlo sam zabrinut razvojem situacije. Sjeverna Koreja je opasna u smislu tehnologije koju posjeduje i nuklearnog oružja. Ako su u stanju dosegnuti SAD onda su u stanju dosegnuti i Europu. Takva pomisao izaziva kod mene veliku zabrinutost - rekao je Cameron, piše Daily Mail. Dodao je i kako je režim Sjeverne Koreje "nepredvidljiv i agresivan". 

CNN je, podsjetimo, u četvrtak objavio kako Sjeverna Koreja lansiranje projektila planira vjerojatno u narednih nekoliko dana ili tjedana. Vojska Sjeverne Koreje dobila je odobrenje za napad u srijedu navečer no za sada nema informacija o napadu. 

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Darijo-ZoraJuričević 06.04.2013.

    Kažu da ta nuklearna bomba vrijedi milijarde dolara.. Eh kad bi nam bar jedna pala u dvorište da se obogatimo.

  • miladraga 05.04.2013.

    kad naši partijaši vide ove crvene zvijezde srcu prirasle ...

  • AntonTrdić 05.04.2013.

    trebali su napravit atentat na malog kima dok je bio u bosni

Komentiraj...
Vidi sve komentare