To je to što me zanima!

Australija: Na svojoj farmi pronašao smeće iz svemira

Bezoblična hrpa metala veličine automobilskog motora, nađena na stočnoj farmi u unutrašnjosti Australije, identificirana je kao svemirsko smeće
Vidi originalni članak

Voditelj planetarija u Brisbaneu Mark Rigby rekao je kako nema sumnje da je predmet koji je lani pronađen kraj Cherlevillea u Queenslandu dio rakete koja lansira telekomunikacijske satelite. Prema Rigbyjevim riječima, taj je komad vjerojatno rezervoar za helijevo ili dušikovo gorivo, s rakete koja je vjerojatno upotrebljena za lansiranje satelita u svemir iz SAD-a, i to prije više od 18 mjeseci. Farmer James Stirton slučajno je našao svemirski predmet na svome imanju od 40.500 hektara, 800 km zapadno od Brisbanea.
- Vozio sam se biciklom i vidio to kraj ceste. Zapitao sam se što je i otišao pogledati. Zaključio sam da je to moralo pasti s neba jer ovdje nema ni traga prometu - kazao je farmer. Prema Rigbyjevim riječima, svemirsko je smeće češće nego što ljudi misle.
- U orbiti je u svakome trenutku oko pet tisuća tona satelita koji rade ili ne rade, i ostalog svemirskog smeća. To je kao 450 gradskih autobusa u Brisbaneu - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zgubidan 31.03.2008.

    Da ne povjeruješ!!!Rekli su koda je to nekaj najnormalnije kaj pada smeće iz svemira...

  • Roci 31.03.2008.

    Piece of shit.

  • aranea 31.03.2008.

    super...i ovo je palo na farmu, bit će zabavno kada počne padati po gradovima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare