To je to što me zanima!

Australiji pukao film: Moramo saznati kako je korona krenula

Marise Payne, australska ministrica vanjskih poslova, zauzela se u nedjelju da se provede neovisna međunarodna istraga o uzrocima pandemije koronavirusa
Vidi originalni članak

Transparentnost je ključna da bismo mogli ići dalje, posebice kada je riječ o Kini, kazala je u izjavi za australsku televiziju ABC.

- Bit će potrebno da strane, države sjednu za stol spremne da budu transparente i da sudjeluju u tom procesu i pobrinu se da dobijemo revizijski mehanizam kojemu će međunarodna zajednica moći vjerovati - kazala je.

Na pitanje što očekuje od Kine, Payne je kazala da je potrebno provesti neovisnu istragu o podrijetlu virusa, načinu kojim se pristupilo suzbijanju epidemije, kao i otvorenosti u podjeli informacija.

KONTROVERZNI ZNANSTVENIK Nobelovac koji je otkrio HIV: Korona stvorena u laboratoriju!

Mora se razmotriti i suradnju Kine sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), kazala je, premda sam WHO nije prava institucija za provedbu takve istrage.

- Ne... to me podsjeća malo na poslovicu o krivolovcu koji je postao čuvar divljači - kazala je.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je već prije da su kritike upućene WHO-u opravdane, premda je ta organizacija odgovorila na stotine zahtjeva za pomoći u pacifičkoj regiji u vezi pandemije.

TALIJANSKI DOKTOR: 'Čini se da zaraženi ne razviju imunitet na korona virus...'

Američki predsjednik Donald Trump pokušava okriviti WHO za velik broj mrtvih u pandemiji koronavirusa i obustavio je financiranje te UN-ove organizacije. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 21.04.2020.

    Primite CIA-ju na red,ako ste hrabri.

  • ljubica ljubičica_1 20.04.2020.

    Vjerujem 100% iz nekog labaratorija .Pitanje je sad iz kog?

  • najiram 10 20.04.2020.

    onaj avion koji nije nikad pronađen je nosio vađne podatke kini o baš tom korona virusu koji su razvili ameri...zato je avion srušen i potopljen negdje na velikim dubinama...što je isplivalo ameri pokupili a signal mu deaktivirali jer avion su oni proizveli i znali kako se to može...još jedan teroristićki ćin amera..lude nacije...koju stalno netko napada u njihovim filmovima...prije su to bili rusi sada su kina i koreja...a u cijeloj americi svi su kriminalci samo je jedan čovjek dobar i pošten...barem tako prikazuju njihovi filmovi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare