To je to što me zanima!

Australski Hrvat poginuo je u ratnoj operaciji u Afganistanu

Stjepan Milošević je jedan od petorice australskih vojnika koji su poginuli u obračunu s afganistanskim odmetnicima na patrolnoj postaji u provinciji Oruzgan
Vidi originalni članak

Australski vojnik Stjepan Milošević, inače podrijetlom Hrvat, poginuo je prošlu srijedu u ratnoj operaciji u Afganistanu, izvijestilo je australsko ministarstvo obrane. Milošević je jedan od petorice australskih vojnika koji su poginuli u obračunu s afganistanskim odmetnicima na patrolnoj postaji u provinciji Oruzgan, piše Večernji list.

Rođen je 1972. godine u Penrithu u Novom Južnom Walesu, a vojnik je postao 2008. Njegov je potencijal brzo zapažen te je u kratkom vremenu postigao izvrsne rezultate − već 2011. godine promaknut je u razvodnika te je postao zapovjednik ekipe lakog oklopnog vozila. U Iraku je 2010. godine sudjelovao u operaciji Kruger, a u Afganistanu u operaciji Slipper. Tijekom svoje prerano prekinute vojne karijere više je puta odlikovan.

Milošević, koji je u obitelji bio poznat i kao Rick, a među suborcima kao Milo, iza sebe je ostavio suprugu Kelly i dvije kćerkice, Sarah (8) i Kate (6).

- Rick je bio hrabar, posvećen i vrlo ponosan vojnik. Bio je tipičan Australac, prijateljski nastrojen, sa suhim smislom za humor i prirodnim šarmom. Iskazivao bi poštovanje prema svakome koga bi upoznao - stoji u izjavi Miloševićeve obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • gremljin 04.09.2012.

    imali smo DOMOVINSKI RAT ! još uvijek mi nike jasno KAKO DOVRAGA američka vojska, nato, ili bilo koje druge snage MOŽETE NAZIVATI BRANITELJIMA , a rođene AFGANISTANCE U NJIHOVOM AFGANISTANU NAZIVATE odmetnicima i pobunjenicima? Dokle će sezati ta medijska služavnost politici i močnicima? Ne bi li mediji TREBALI OBJEKTIVNO IZVJEŠTAVATI? Sori mili, što če te dvije sirotice reći za dvadeset godina kada budu sposobne shvatiti za čije INTERESE je njihov otac položio život? pokoj mu duši

  • brus-li 04.09.2012.

    Neka mu je laka zemlja ! Nažalost posao vojnika povezan je sa velikim rizikom a pogotovo kad se nalazi u zoni operacija.

  • Pixell 04.09.2012.

    Čovjek je bio okupator u tuđoj zemlji,služio je interesima velikih sila i nije imao sreće.Odmah pomislim i na naše momke koji su tamo....... pitam se čije li interese oni štite tamo , naše bit će ha ha ha.No plaća je za naše prilike dobra pa ko voli neka izvoli, eh da sam mlađi .......

Komentiraj...
Vidi sve komentare