To je to što me zanima!

Austrija je pojačala kontrole: U jednoj noći našli 200 izbjeglica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što je u Austriji pronađen kamion s mrtvim tijelima, ta je zemlja pojačala kontrole na granici. Na mađarsko-austrijskoj granici stvaraju se prometne gužve
Vidi originalni članak

Nakon što je u Austriji pronađen kamion u kojem je bio mrtav 71 čovjek, ta je zemlja pojačala kontrole na granici. U noći na ponedjeljak otkrili su 200 izbjeglica koje su krijumčari krijumčarili u zemlje EU-a. Također uhićena su i petorica krijumčara.

REUTERS

Zbog pojačanih kontrola u ponedjeljak ujutro je s mađarske strane granice došlo do prometnih gužvi. Mađarski mediji javljaju da je na graničnom prijelazu Nickelsdorf-Hegyeshalom prijepodne bila kolona od čak 50 kilometara sve do grada Đura. 

Reuters

REUTERS

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner je u ponedjeljak na konferenciji za novinare rekla kako bi u Italiji i Grčkoj trebali postojati centri za potporu i pomoć izbjeglicama jer bi se na taj način mogli boriti protiv krijumčara, piše OE24. 

Podsjetimo, prošli je tjedan u Austriji, uz autocestu u Gradišću pronađen kamion u kojem je bio mrtav 71 čovjek. Riječ je o izbjeglicama iz Sirije, a među njima je bilo četvero djece. 

REUTERS

Desničari žele na granici bodljikavu žicu

Heinz-Christian Strache, predsjednik FPÖ-a, desničarske Slobodarske stranke, rekao je kako bi Austrija po uzoru na Mađarsku također trebala na granici postaviti bodljikavu žicu.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • volim sunce 31.08.2015.

    zna netko da li u Austriji ima džamija?

  • ZMIJA1 31.08.2015.

    mislim da bi 100 pitbulova bili sasvim uredu

  • demmy 31.08.2015.

    pa hrvati bjeze iz hrvatske,ko bi imigrirao u hrvatsku,jel to znaci da su hrvati izbjeglice radi ekonomske krize ?Al da, ipak ako ides legalno preko granice,to je u redu a mimo granice si izbjeglica...al takodjer idu sa istim ciljem ko i svi drugi s papirima il bez njih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare